Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Ik zoek een baan

De Westelijke Mijnstreek is op zoek naar jou

Door de concentratie van kennis en bedrijvigheid (met onder meer de Chemelot-Brightlands campus, MAA en VDL Nedcar) op gebieden als chemie, materialen, automobielproductie en logistiek, vormt de regio een kenniscluster waarin iedereen zich kan ontplooien tot vaste waarde. En zeker ook buiten deze clusters is er werk genoeg!

Baanaanbod bij bedrijven

In onze regio is er veel werk te vinden in allerlei technische beroepen en in de zorg. We zoeken ervaren krachten, maar zijn ook bereid om talent op te leiden. In de Westelijke Mijnstreek zijn werkgevers bereid in jou te investeren, om voor nu en in de toekomst vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar te laten aansluiten.

Zo heeft Chemelot de komende jaren circa duizend procesoperators nodig. Zuyderland heeft structureel nieuwe zorgmedewerkers nodig en VDL Nedcar, dat momenteel de productiecapaciteit flink uitbreidt om meer internationale opdrachtgevers aan zich te binden, zoekt dagelijks nieuwe medewerkers.

Vind vacatures online

Om nieuwe talenten aan te trekken, hebben grote bedrijven vaak hun eigen vacaturewebsites. De grootste werkgever van de Westelijke Mijnstreek doet dat bijvoorbeeld op de website werkenbijzuyderland.nl, waar altijd ruim 100 vacatures open staan voor nieuwe invulling. Ook zijn er leer-werktrajecten, waarin je een opleiding gaat volgen en meteen betaald aan de slag kan. Vergelijkbare websites zijn werkenbijvdl.nl, maa.nl/vacatures en chemelot.nl/carriere/vacatures

Banen in specifieke beroepen

Zoek je een baan bij de overheid in Zuid-Limburg? Kijk dan eens op werkenvoorlimburg.nl, een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en Provincie Limburg. Op de website igom.nl vind je de gemeentelijke vacatures van de gemeenten Beek, Stein en Beekdaelen.

Een leuke baan in de regionale toerismebranche vind je op de website visitzuidlimburg.nl

Heb je een passie voor de zorg? Kijk dan eens op zorgnetlimburg.nl

Verder zijn er meerdere websites met vacatures in Limburg, zoals limburgvac.nl, 
banenrijklimburg, baaninlimburg.nl en 
carriereinlimburg.nl

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.