Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Dit maakt werken in de Westelijke Mijnstreek uniek

Jouw baan in onze regio

De Westelijke Mijnstreek is een regio in beweging. Onze innovaties, zoals de Chemelot Circular Hub en de slimme bril van Zuyderland waarmee experts kunnen meekijken met een operatie, trekken wereldwijd de aandacht. Ogen zijn op ons gericht en dat weten we. We doen mee op het wereldtoneel en werken samen met internationale partners. Voor iedereen schept dit mogelijkheden om hieraan mee te werken. Werken in een unieke regio temidden van groene natuur, bloeiende cultuur en een ambitieus bedrijfsleven. Wie wil dit niet? 

Toekomstgericht

De Westelijke Mijnstreek is een economische topregio die niet zonder innovatie kan. We creëren nieuwe technieken en duurzame materialen op de Brightlands Chemelot Campus. De toekomstgerichte plannen van de campus en van de hele regio zorgen voor een enorme vraag naar nieuw personeel. Studenten met de meest uiteenlopende studies kunnen er terecht voor een leerwerkplek.

Andere bronnen van innovatie zijn de nieuwe technieken en toepassingen bij Zuyderland Medisch Centrum, het grootste topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand. VDL Nedcar richt zich op de productie van de nieuwste elektrische auto’s en Maastricht Aachen Airport heeft vastgelegd om in 2050 volledig CO2-neutraal te opereren.

Bekijk hier de grootste werkgevers van de Westelijke Mijnstreek.

De juiste combi

Naast een enorme carrièrepotentie, is werken en wonen ook heel aangenaam in de Westelijke Mijnstreek. Groene wijken en stadskernen, ruime woongebieden met voorzieningen altijd in de nabijheid. Een fabelachtig landschap staat je te wachten, waarvan je extra geniet met de geweldig uitgestippelde wandelingen van Visit Zuid-Limburg. En na die wandeling heerlijk bourgondisch genieten van een ‘menu du chef’ in een van de toprestaurants die onze regio rijk is.

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.