Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Wat is Brilliant Business?

Het motorblok van de Limburgse economie

Wij zijn Brilliant Business

In de Westelijke Mijnstreek werken bedrijfsleven en de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek samen aan Brilliant Business. De Westelijke Mijnstreek is het economische motorblok van Limburg. Hier verdienen we samen vijf procent van het Bruto Binnenlands Product door kennis en bedrijvigheid te concentreren. In de Westelijke Mijnstreek vormen we op de gebieden chemie, materialen, automobielproductie en logistiek een kenniscluster met internationale aantrekkingskracht.

Samen sterk

Samenwerken zit in ons DNA. Onze unieke ligging in Nederland en Europa geeft ons de mogelijkheid aan kansrijke allianties te bouwen met allerlei partners. Om economische groei te blijven behouden, werken we in Zuid-Limburg intensief samen met alle gemeenten. In de Euregio zijn Aachen, Genk, Köln en Düsseldorf belangrijke gesprekspartners. Onze productieve en innovatieve regio speelt een hoofdrol in de kennis-as tussen Brainport Eindhoven, Greenport Venlo, de Chemelot campus in Sittard-Geleen, de Health Campus in Maastricht en de Smart Services Campus in Heerlen.

Wat levert dit op?

Brilliant Business staat voor een van de snelst groeiende regio’s in Nederland. Het bedrijfsleven floreert en daar bieden we alle faciliteiten voor. Een gunstig ondernemersklimaat is hier erg belangrijk. Voor ondernemers leggen we de rode loper uit. En bent u op zoek naar een pand of naar groene subsidie? Hulp en advies zijn altijd voorhanden. Overheden werken hier samen, er zijn geen overbodige regels. Zo maken we ondernemen makkelijker en winstgevender.

Slimme regio

Brilliant Business is het online uithangbord van een slimme regio die de voordelen van zijn grensligging optimaal benut. Een regio die zich binnen Europa als pilot duurzame ‘city-regio’ ontwikkelt. Een ondernemende regio die volop kansen biedt. Een lerende regio die antwoord biedt op scholingstekorten over de hele breedte. Een bereikbare regio, zowel vanuit binnen- als buitenland. Een aantrekkelijke regio die evenwicht weet te vinden tussen vernieuwing en behoud. Een unieke regio waar het goed is vertoeven.

Benieuwd wat Brilliant Business voor jou kan betekenen?

Deze regio biedt kansen voor iedereen. Hier bereiken we doelen samen. Bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen werken namelijk zij aan zij om kansen te benutten en voorop te lopen in een heldere en vooruitstrevende aanpak. Vind hier de antwoorden op je vragen.

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.