Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Strategie

We zien kansen

Samenwerking staat aan de basis van ons economische ecosysteem. Dit blijven we uitbouwen om onze positie als koploper in logistiek, innovatie en duurzaamheid te behouden. De Westelijke Mijnstreek is de afgelopen tien jaar een ambitieus economisch groeipad ingeslagen. We pakken samen met overheden de uitdagingen van klimaat en luchtverontreiniging aan om één van de aantrekkelijkste regio’s in Europa te worden. Brilliant Business koestert onze leefomgeving. Door onze unieke ligging liggen er altijd kansen voor ondernemers en iedereen die met volle teugen wil genieten.

We staan samen

De Westelijke Mijnstreek ligt in het smalste stukje Limburg, ingeklemd tussen België en Duitsland. Deze unieke positie in de Euregio levert een belangrijke bijdrage aan ons economisch potentieel. Bedrijfsleven is nauw verbonden met overheden en onderwijsinstellingen om niet alleen gemeenschappelijk beleid te maken, maar zelfs elkaar versterkend beleid. In de Westelijke Mijnstreek gaan we de uitdagingen op het gebied van economie, onderwijs, arbeidsmarkt, gezondheid, woon- en vestigingsbeleid samen aan.

Wereldspeler

Brilliant Business legt de lat hoog en dat mag ook best. We hebben een topcoalitie van gemeenten, scholen, bedrijven en burgers die met elkaar een toegewijde agenda voor de toekomst hebben afgesproken. Industriële productie- en onderzoeksfaciliteiten concentreren zich rondom een rijk mkb. De technologische mogelijkheden van de toekomst zijn eindeloos en we zitten er bovenop. Met honderden start-ups op de Brightlands Campus, patenten en producten die wereldwijd hun impact hebben.

Strategische documenten

In de Westelijke Mijnstreek werken we op verschillende economische thema’s samen. Hieronder treft u een aantal strategische documenten aan om te downloaden.

Vind u hier niet de informatie die u zoekt?
Neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd wat Brilliant Business voor jou kan betekenen?

Deze regio biedt kansen voor iedereen. Hier bereiken we veel doelen samen. Bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen werken namelijk zij aan zij om die kansen te benutten en voorop te lopen in de heldere en vooruitstrevende aanpak daarvan. Vind hier de antwoorden op je vragen.

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.