Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Innovatie

De kracht van innovatie

Een economische en logistieke topregio kan niet zonder vernieuwing. Daarom lopen we voorop als het gaat om innovatie en het creëren van nieuwe technieken. Brightlands Chemelot Campus werkt internationaal aan innovaties en toepassing van innovatieve en duurzame materialen. Studenten met de meest uiteenlopende studies werken samen in Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL). Het Zuyderland Medisch Centrum werkt aan het ziekenhuis van de toekomst. En ook in het mkb wordt volop geïnnoveerd.

Kraamkamer voor chemische (bio)technologie

Brightlands Chemelot Campus is een creatieve broedplaats voor innovatie en start-ups. Hier worden hands-on oplossingen gevonden voor de uitdagingen van de toekomst, zoals het ontwikkelen van duurzame materialen waar wereldwijd behoefte aan is. Brightlands Chemelot Campus omvat diverse kennisinstellingen voor onderwijs en onderzoek op het gebied van wetenschap, chemie en biobased materialen. De plek waar jonge mensen worden opgeleid voor de banen van de toekomst.

Kloppend hart van Limburg

Op de plek waar de A2 en de A76 elkaar kruisen, liggen Brightlands Chemelot Campus en Chemelot Industrial Park als kloppend hart van de circulaire samenleving. Een chemiecluster van achthonderd hectare rondom een knooppunt van wegen en waar meer dan honderd bedrijven en organisaties actief zijn en samenwerken. Waar dagelijks 8000 medewerkers en 850 studenten aan de slag gaan. Nieuwe concepten voor circulair gebruik van materialen worden ontwikkeld in het Brightlands Materials Center, opgericht door TNO en de Provincie Limburg.

Innovatieve verbindingen tussen bedrijfsleven en onderwijs

De afgelopen tien jaar is Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) uitgegroeid tot een unieke leeromgeving waar synergie tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt gezocht en gevonden. CHILL is opgericht door SABIC, DSM, Vista, Zuyd Hogeschool en Maastricht University. Studenten zijn bezig met actuele vraagstukken en vinden eigentijdse oplossingen gericht op de stap naar een circulaire samenleving. In de pas geopende CHILL Circular Space werken studenten samen op het gebied van recycling waarbij ze gebruik kunnen maken van de faciliteiten op Chemelot en waar op kleine schaal productie kan plaatsvinden.

Zuyderland MC, ziekenhuis van de toekomst

De zorgsector richt zich volop op nieuwe technieken en toepassingen. Ook Zuyderland Medisch Centrum, het grootste topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland, is een bron van innovatie. Via een Research- en Innovatiefonds Zuyderland wordt verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek gefinancierd, gericht op de best mogelijke patiëntenzorg in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek.

Topper in automotive innovatie

Als onderdeel van de VDL Groep kan VDL Nedcar putten uit de oneindige kennis van een topspeler in de automotivebranche. In 2020 gaf de VDL Groep 159 miljoen euro uit aan research en development. Circa duizend medewerkers zijn dagelijks bezig met innovatie en nieuwe technologieën. Het bracht de VDL Groep op de zevende plaats van meest innovatieve ondernemingen van Nederland. De verwachting is dat VDL Nedcar een grote rol gaat spelen in de transitie van vervoersmiddelen en het gebruik van schonere energie.

Er is meer...

Een groeibriljant in economie en innovatie

Het bedrijfsleven floreert in de Westelijke Mijnstreek met de vooruitstrevende samenwerking van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Dit is Brilliant Business! Geankerd in Zuid-Limburg gaat onze samenwerking verder in de Euregio, in Europa. Onze regio is zelfs wereldspeler in meerdere disciplines!

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.