Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Toerisme

Je zult er maar wonen

Wat het Groene Hart is voor de Randstad, is de Westeliijke Mijnstreek voor Limburg. De toeristische topregio van Nederland heeft mogelijkheden te over met een glooiend landschap doorsneden door rivier- en beekdalen en een unieke cultuur waar van het bourgondische leven wordt genoten. Met de grootstedelijke geneugten versus de rust van het platteland. En alles binnen een internationale ligging in de Euregio, die de uitvalsbasis is voor bezoekers die iets te kiezen willen hebben. Of juist niet kúnnen kiezen.

Stadse geneugten in authentieke sfeer

De historische binnenstad van Sittard staat in de top vijf van populairste Nederlandse vestingsteden. Sittard ademt de gastvrijheid van het bourgondische leven. Markante pleinen en smalle straatjes worden afgewisseld met speciaalzaakjes, modewinkels en internationale winkelketens. En dat alles in een sfeer waarin genieten voorop staat. De dorpen van de gemeenten Beek, Stein en Beekdaelen hebben hun eigen karakteristieke charmes. Hier kun je het authentieke Zuid-Limburg nog beleven en is de detailhandel gericht op dagtoerisme. Elsloo behoort tot de vijf mooiste dorpen van Nederland en in Beek prijkt de Makado als grootste overdekte winkelcentrum van Limburg, dat jaarlijks ruim drie miljoen bezoekers trekt van ver buiten de regio.

Wandel-Walhalla, zo divers als maar kan

Een rustige wandeling of een meer uitdagende outdoor activiteit? Het landelijk gebied in de Westelijke Mijnstreek is zo divers dat de mogelijkheden slechts beperkt worden door de eigen verbeelding. Zo ligt aan de westkant RivierPark Maasvallei, waar grensoverschrijdend wandelen tussen Nederland en België mogelijk is. Lange en korte wandel- en fietstochten zijn mogelijk in het unieke stukje riviergebied waar de natuur zijn gang kan gaan. Maar ook op het water is van alles te beleven met kajaks, sloepjes of zelfs overnachtingen op een kampeervlot. Aan de oostzijde liggen de machtige natuurgebieden van de Brunssummerheide en de Schinveldse Bossen waar je naar hartenlust kunt wandelen en mountainbiken.Bekijk wandelingen: klik hier.

Culinaire topregio van Nederland

Het behoeft geen introductie dat de Limburgse gastronomie onovertroffen is. Ieder dorpje of stad kent wel enkele pareltjes waar de innerlijke mens verwend kan worden. Gezellige terrassen, sfeervolle cafeetjes en restaurants met verrassende gerechten prikkelen de zintuigen. Soms zelfs gevestigd in heuse kastelen.

Cultuur, voor elk wat wils

Van jong tot oud, iedereen kan genieten in de regio. Het Steinerbos is een compleet belevenispark midden in de natuur met zwembad en buiten- en binnenspeeltuin. Bij de Alfa Brouwerij in Thull proef je letterlijk het goudgele biertje bij de bron. Bij Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek sta je oog in oog met de Tweede Wereldoorlog in Europa. Bezinningstoerisme met mini-pelgrimstochten langs kerk en kloosters. En cultureel erfgoed te over met kastelen, molens, vakwerkhuisjes en zelfs een compleet openluchtmuseum, Nonke Buusjke in Schinveld.

Er is meer...

Een groeibriljant in economie en innovatie

Het bedrijfsleven floreert in de Westelijke Mijnstreek met de vooruitstrevende samenwerking van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Dit is Brilliant Business! Geankerd in Zuid-Limburg gaat onze samenwerking verder in de Euregio, in Europa. Onze regio is zelfs wereldspeler in meerdere disciplines!

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.