Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Winnaars

Winnaars Brilliant Business Awards 2024

In 2024 werden de Brilliant Business Awards uitgereikt in de Business Lounge van het Fortuna Sittard stadion. De Etalage uit Geleen mocht de Parel in ontvangst nemen. Nedlin uit Elsloo ging er met de Diamant vandoor. En de Robijn werd uitgereikt aan Human Material Loop uit Geleen.

Winnaars 2024

Diamant

Nedlin Healthcare

Nedlin heeft in Elsloo een meesterwerk neergezet in de vorm van een hyperduurzame industriële wasserij die de nieuwe standaard zet in de hele wereld. Een uniek project, waarbij elk deel van het wasproces onderzocht en opnieuw uitgevonden is. Een bedrijf gedreven door automatisering, zelf ontworpen machines, intelligente oplossingen, energiebesparing en een eigen waterzuiveringsinstallatie.

Robijn

Human Material Loop

Human Material Loop is een materiaalinnovatiebedrijf dat techniek ontwikkelt om van mensenhaar een bruikbare kledingvezel te maken. De start-up is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus en gaat in 2024 voor het eerst de internationale markt op. Met als missie een tegenwicht te gaan bieden voor de zeer vervuilende textielindustrie met een bronmateriaal dat overal tere wereld voorhanden is. 

Parel

De Etalage

Bistrot-bar de Etalage heeft een bliksemstart gekend in het eerste jaar in hartje Geleen. Elke dag streeft het team naar perfectie op het bord en in het glas en dat blijft niet onopgemerkt, met vermeldingen in de Michelin-gids en 13 punten Gault&Millau. Een kledingwinkel is volledig gerenoveerd een aangepast tot sfeervol restaurant waar gasten op hun wenken bediend worden.

Winnaars 2023

Diamant

Helwig Kozijnen

Met bijna 100 jaar vakmanschap, een volledig duurzaam productieproces en moderne technieken is Helwig Kozijnen één van de grootste producenten van houten kozijnen in Nederland. Het team bestaande uit 100 collega’s vormt een een innovatieve en duurzame partner voor bouwondernemingen, woningverenigingen en particulieren in het hele land en daarbuiten.

 

Robijn

Computd

Computd in Geleen is een jong consultancybedrijf dat bedrijven helpt om waarde uit hun data te halen en ook om kunstmatige intelligentie (AI) op een productieve manier in te zetten. Data en AI kan in de ogen van Computd cruciale inzichten geven aan ondernemers. Waar gaan dingen fout? Hoe kan mijn winst of klanttevredenheid te verhogen? Zo kan een klein project kan al heel veel impact kan maken.

Parel

Soupa Doupa

Soupa Doupa is naar eigen zeggen het meest blije cateringbedrijf ter wereld. Het verzorgt healthy catering voor bedrijven, happy pakketjes, evenementen en festivals. Met Limburg als kerngebied, verstuurt het ook pakketten door het hele land tot en met België. Soupa Doupa biedt een mix tussen gezond en toch ook toegankelijk eten. Het is kleurrijk, het is vrolijk, het is krachtig.

 

Winnaars 2020

Diamant

Netpresenter

Netpresenter in Beek heeft met hun langjarige investering in hun eigen product (zowel Netpresenter als AMBER Alert) gekoppeld aan een niet aflatende sales-inspanning en politiek lobbywerk ervoor hebben gezorgd dat er een zeer degelijke winstgevende organisatie staat.

Robijn

Bella Vita

Bij de kleinschalige dagbesteding Bella Vita, met een locatie in Beek en Limbricht, maken ze heel veel mensen die het nodig hebben, echt blij. Ze durven te investeren in een gebouw en inventaris. Met hun doordachte groei tonen ze lef en durf!

Parel

My35'

Bij fitnessstudio My 35’ in Sittard is het klantenbestand een duidelijke doelgroep waarvoor ze de individuele behoefte uitstekend invullen, binnen een veilige en persoonlijke omgeving. De handgeschreven reviews aan de muur en het lage ledenverloop zijn hiervoor het bewijs.

Winnaars 2019

Diamant

HBI Bisscheroux

Bij HBI Bisscheroux in Geleen produceren ze intelligente verlichtingsoplossingen voor de openbare ruimte. Een bedrijf dat al meer dan veertig jaar op een uiterst succesvolle en innovatieve manier aan de weg timmert.

Robijn

Weld point

Lasbedrijf Weld Point uit Beek is een unieke startup. Jarenlange ervaring, een groot netwerk in de laswereld, passie voor het vak en om mensen iets te leren, een niche met volop werk, de nabijheid van een groot aantal afnemers van lasdiensten en een breed op elkaar afgestemd dienstenpakket.

Parel

IZT Limburg

Bij zorgorganisatie IZT Limburg in Elsloo staat klant- en servicegerichtheid hoog in het vaandel. Korte lijnen voor cliënten en medewerkers dat is waar ze bij IZT Limburg veel waarde aan hechten.

Winnaars 2018

Diamant

Daily Fresh Food

Daily Fresh Food gelooft dat lekker en gezond eten een bijdrage levert aan een vitaler leven voor iedereen: better food, better life. Daily Fresh Food is bezeten van gezonde, lekkere en verse voeding en levert versproducten en convenience maaltijden.

Robijn

Bie Bijen Dierenartsen

Een dierenarts waar uw huisdier zich thuis voelt. Bij Bie Bijen Dierenartsen is het mogelijk! Hoogwaardige zorg vanuit een moderne dierenkliniek met praktijktuin in een historische carréboerderij in Groot Genhout (Beek).

Parel

Brouwerij de Fontein

Brouwerij De Fontein is gevestigd in een monumentaal complex in het zuid-limburgse Stein. In de brouwerij produceert De Fontein een grote variëteit aan speciaalbieren, die elk een eigen, uniek karakter hebben.

Bekijk meer...

Winnaars
Foto archief
Video archief

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.