Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Leefbaar

Een aantrekkelijke regio om in te wonen

In de Westelijke Mijnstreek kun je heerlijk wonen. Er is volop keuze. Het oude stadshart van Sittard is een prima uitvalsbasis voor de stedeling die de nabijheid van de binnenstad met zijn cultuur, ontmoeting, voorzieningen en ontspanning belangrijk vindt. In de suburbane gebieden hebben de bewoners de voordelen van een hoogwaardig voorzieningenniveau en de natuur op loop- of fietsafstand. In de dorpjes op het platteland genieten de bewoners van de landelijke sfeer en rust.

Aandacht voor leefbaarheid

In de Westelijke Mijnstreek werken we op Zuid-Limburgse schaal samen met het Rijk aan projecten op het gebied van leefbaarheid. Verduurzaming van wijken en woningen speelt daarbij een belangrijke rol. Maar ook vergroening van de stedelijke kernen. Door de economische bedrijvigheid zoveel als mogelijk te concentreren op bedrijventerreinen blijven de woongebieden leefbaar. Daarnaast hebben de gemeenten aandacht voor het behoud van voorzieningen in dorpen, wijken en steden. Met het versterken van de centra en de winkelgebieden in de kleinschalige kernen als uitgangspunt.

Waar krijg je nog een betaalbare woning? In Zuid-Limburg!

De woningprijzen stijgen. In Limburg ook. Toch blijven onze woningen betaalbaar, zeker als je naar de huizenprijzen in de Randstad kijkt. Om dat zo te houden wordt gewerkt aan de overkoepelende visie op het gebied van woningbouw. Onder het motto: de juiste woning op de juiste plek op het juiste moment. De behoefte aan woningen is voor de komende jaren in kaart gebracht en gemeenten zijn voortvarend begonnen aan de transformatie van de woningmarkt; zowel op kwantitatief als op kwalitatief niveau. Daarnaast is er in de regio aandacht voor de huisvesting van (long-stay) internationale werknemers. Een must voor de economische topregio waar internationale handel en kennis en een stevig fundament hebben.

Gezamenlijke aanpak in de Westelijke Mijnstreek

Sittard-Geleen, Beek, Stein en Beekdaelen hebben in de Transformatievisie Westelijke Mijnstreek de basis gelegd voor een gezamenlijke aanpak van de woningmarkt. Daarbij kijkt men actief naar kansen op het gebied van culturele identiteit, landschap en voorzieningen. Levendige kernen en aantrekkelijke woonmilieus, waarin de leefkwaliteit vooropstaat, zijn het uitgangspunt. Een ambitieus plan waarbij wordt gebouwd aan een toekomstbestendige, veerkrachtige woonomgevingen aangepast aan de veranderende woonwensen/-eisen.

Er is meer...

Een groeibriljant in economie en innovatie

Het bedrijfsleven floreert in de Westelijke Mijnstreek met de vooruitstrevende samenwerking van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Dit is Brilliant Business! Geankerd in Zuid-Limburg gaat onze samenwerking verder in de Euregio, in Europa. Onze regio is zelfs wereldspeler in meerdere disciplines!

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.