Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

In deze sectoren is veel werk

Snel aan de slag

In de Westelijke Mijnstreek viert de kenniseconomie hoogtij. Het heeft onze regio geen windeieren gelegd en deze ontwikkeling gaat onverminderd door. Een economische groei die slim is, de grensligging nog beter benut en zich vertaalt in meer welvaart en de regio en Limburgse steden in staat stelt economisch door te ontwikkelen. In deze regio is volop werk in diverse sectoren!

Groeisectoren

Ook de aankomende jaren groeit en ontwikkelt het knoopppunt 046 door in de industriële en logistieke clusters in Sittard-Geleen, Beek, Stein en Beekdaelen. Groei van de sectoren logistiek, automotive en chemie hebben brandpunten op de bedrijventerreinen van VDL Nedcar, Chemelot Campus, Aviation Valley en industriepark Holtum-Noord. Op de terreinen van VDL Nedcar en Chemelot wordt een toename van productiecapaciteit en logistieke stromen voorzien.

Daarbij neemt ook het aantal bedrijfsvestigingen en werknemers toe. Naast de uitbreiding van deze clusters, groeit ook de vraag naar ruimte voor grootschalige distributiecentra en natuurlijk nieuwe medewerkers.

Grenzeloos netwerk

De Westelijke Mijnstreek is een distributieknooppunt in een grenzeloos netwerk. Onze regio ligt op alle belangrijke economische routes gericht op Oost- en Zuid-Europa en de zijderoute naar Azië. Als een gevolg van export vanuit de maakindustrie en de agrosector, is hier een hotspot ontstaan voor logistieke stromen. In deze sector liggen de banen voor het oprapen. 

Grote bedrijven hebben vaak hun eigen vacaturewebsites, alleen maar om de kans op het aantrekken van jou als nieuw talent te vergroten. De grootste werkgever van de Westelijke Mijnstreek doet dat bijvoorbeeld op de website werkenbijzuyderland.nl, waar structureel ruim 100 vacatures open staan voor nieuwe invulling. Ook zijn er leer-werktrajecten, waarin je een opleiding gaat volgen en meteen betaald aan de slag kan. Vergelijkbare websites zijn werkenbijvdl.nl, maa.nl/vacatures en chemelot.nl/carriere/vacatures

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.