Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Ik zoek partners om mee te sparren en samenwerken

Vele verbindingen

Samenwerken is de rode draad in het succesverhaal van onze regio. Elke ondernemer kan hier de vruchten van plukken. Hier vind je organisaties en instanties die jouw bedrijf verder kunnen helpen. 

Sociaal ondernemen

Vidar
Bij Vidar staat een enthousiaste en gevarieerde groep werkzoekenden klaar om in actie te komen voor jouw bedrijf. Bedrijven kunnen bij Vidar werkzaamheden uitbesteden op het gebied van montage, assemblage, verpakken en ompakken. In Vidar zijn de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Beek, gemeente Stein, leerwerkbedrijf Vixia, het Participatiehuis en het Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek samengebracht.  Meer informatie: klik hier

KOM’MIT
Het werkgeversplatform KOM’MIT is specialist op het gebied van inclusief ondernemen. Het platform heeft bijna honderd bedrijven als lid, werkt nauw samen met Vidar en organiseert informatieavonden specifiek gericht op sociaal ondernemen. Meer informatie: klik hier.

Digitale oplossingen

Ondernemers met vragen over online sales, marketing, het benutten van data en/of automatisering kunnen terecht bij een Digitale Werkplaats. Dat is een lokale publiek-private samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijven. Een plek waar ondernemers,
studenten en docenten samenwerken aan oplossingen. 

Meer informatie: klik hier.

Grensondernemers

Ben je ondernemer in de Euregio? Het Grensinfopunt helpt met vragen over sociale zekerheid, lonen, belastingen, ziektekosten, gezinsbijdragen, pensioenen en andere grensoverschrijdende zaken. Je wordt direct geholpen door de specialisten van de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst. Meer informatie: klik hier.

Zelfstandigenloket
Ben je zelfstandige en heb je niet genoeg inkomen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor bijstand voor zelfstandigen. Het zelfstandigenloket Maastricht helpt je hiermee verder. Meer informatie: klik hier.

Jouw contact bij de gemeente

Elke gemeente heeft bedrijvencontactfunctionarissen die met starters meedenken en de weg kennen binnen de gemeente.

Hier zijn hun gegevens:

Gemeente Sittard-Geleen
Telefoonnummer: 046 477 8800
Mail: ondernemerscontact@sittard-geleen.nl

Gemeente Beek
Telefoonnummer: 046 438 9222
Mail: info@gemeentebeek.nl

Gemeente Stein
Telefoonnummer: 046 435 9393
Mail: ondernemen@gemeentestein.nl

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.