Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Ik wil een onderneming starten

Een onderneming starten

Startende ondernemers krijgen bij Brilliant Business gericht informatie over ondernemen in de Westelijke Mijnstreek. Hier vind je een overzicht van organisaties en instanties die kunnen
helpen. En ook informatie over subsidies en regelingen waar je als (startend) ondernemer
gebruik van kunt maken. Voor vragen over vergunningen, panduitbreidingen en wetswijzigingen die binnenkort gaan gelden, kun je terecht op het Ondernemersplein, waar de overheid antwoord geeft op al je ondernemersvragen.

Jouw contact bij de gemeente

Elke gemeente heeft bedrijvencontactfunctionarissen die specifiek met starters meedenken en de weg kennen binnen de gemeente.

Hier zijn hun gegevens:

Gemeente Sittard-Geleen
Telefoonnummer: 046 477 8800
Mail: ondernemerscontact@sittard-geleen.nl

Gemeente Beek
Telefoonnummer: 046 438 9222
Mail: info@gemeentebeek.nl

Gemeente Stein
Telefoonnummer: 046 435 9393
Mail: ondernemen@gemeentestein.nl

Vliegende start

Het StartersCentrum Limburg geeft starters ondersteuning en begeleiding met een volledig en compleet dienstenaanbod. Check de website www.starterscentrum.nl

Ondernemers uit het MKB kunnen op www.ondernemersklankbord.nl gebruik maken van een persoonlijk klankbordtraject door een adviseur van Stichting Ondernemersklankbord. Dit is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties.

De Kamer van Koophandel biedt op kvk.nl informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers. Wettelijke taken van de KvK zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van ondernemers.

Op ondernemersplein.kvk.nl verder alle informatie en advies van de (semi-)overheid. Wetgeving, belastingregels, maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie.

Werk samen met Streetwise

Streetwise begeleidt startende én ervaren ondernemers die zich willen vestigen in centra van de Westelijke Mijnstreek. Streetwise werkt samen met de gemeenten Beek, Beekdaelen en Sittard-Geleen en helpt ondernemers in alle aspecten. Van de voorbereiding op het openen van een winkel of horecazaak tot gerichte groeiprocessen voor lokale ondernemers. Streetwise helpt ook met concepten, ondernemingsplannen en is specialist in centrale locaties, huurvoorwaarden, financieringen en het aanvragen van vergunningen.

Meer informatie: klik hier. 

 

Bedrijf starten vanuit uitkering ​

Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering of WW-uitkering en wil weer gaan werken of een bedrijf starten? Dan kan het UWV helpen. Ook om je werk in te richten en af te stemmen op je eigen mogelijkheden. Alle informatie daarover vind je middels onderstaande links.

Starten uit arbeidsongeschiktheidsuitkering

Starten uit ww-uitkering

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.