Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Ik wil weten van welke voordelen en subsidies ik gebruik kan maken

Korte lijnen

De gemeenten Beek, Stein, Beekdaelen en Sittard-Geleen bieden voordelen aan (startende) ondernemers. Zo zijn er starterskortingen, huurverlagingen, belastingvoordelen en groene
subsidies. Het verschilt per gemeente welke specifieke regelingen gelden, maar verwacht
geen bureaucratie of allerlei overbodig papierwerk in deze regio. Gemeenten werken intensief samen, lijnen zijn kort en we maken gezamenlijke afspraken.

Landelijke voordelen

Startersaftrek
De startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek en is bedoeld om het beginnen van een bedrijf te stimuleren. Starters mogen in de eerste vijf jaar van hun onderneming in totaal drie keer een extra bedrag van hun winst aftrekken. Lees meer over de startersaftrek op de website van de Belastingdienst.

Borgstelling mkb-kredieten
Soms kan de bank u geen lening geven, omdat uw onderneming nog te weinig zekerheden biedt. Dan biedt een Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) wellicht uitkomst. Hiermee kunt u bij de bank meer geld lenen dan u op basis van uw onderpand had gekregen. Meer informatie: klik hier.

Jouw contact bij de gemeente

Jouw contact bij de gemeente kan je alles vertellen over de verschillende ondersteuningsmaatregelen er voor ondernemers zijn.  Elke gemeente heeft bedrijvencontactfunctionarissen die met ondernemers meedenken en de weg kennen binnen de gemeente.

Hier zijn hun gegevens:

Gemeente Sittard-Geleen
Telefoonnummer: 046 477 8800
Mail: ondernemerscontact@sittard-geleen.nl

Gemeente Beek
Telefoonnummer: 046 438 9222
Mail: info@gemeentebeek.nl

Gemeente Stein
Telefoonnummer: 046 435 9393
Mail: ondernemen@gemeentestein.nl

MKB Green Deal

Het initiatief MKB Green Deal helpt ondernemers in deze onstuimige tijden met een nieuwe aanpak voor duurzaam ondernemen in de Westelijke Mijnstreek. MKB Green Deal is tot stand gekomen door samenwerking van gemeente Sittard-Geleen, Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), Stadslabs Sittard Geleen, LIOF en de Rabobank. De initiatiefnemers hebben de krachten gebundeld om lokale MKB-ondernemers individueel maatwerk te leveren in verduurzaming. Het is namelijk aangetoond dat bedrijven die duurzaam met hun toekomst bezig zijn, financieel beter presteren en beter reageren op de steeds sneller veranderende omgeving. Veel ondernemers hebben niet de tijd en middelen om hun verdienmodel aan te passen aan de huidige omstandigheden. De behoefte van de MKB-ondernemer staat centraal in de nieuwe aanpak. Uniek is dat de MKB-ondernemer een sparringpartner krijgt die de taal van de ondernemer spreekt. Op die manier heeft de ondernemer een grotere kans op een succesvol verdienmodel.
Voor vragen en info neem contact op met de bedrijvencontactfunctionaris in uw gemeente, zie hierboven vermeld.

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.