Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Uitbreiding Dresses Boutique succesverhaal van gedurfd ondernemerschap

Walhalla van 700 m2 aan jurken

Bij de opstart van zijn zaak in 2020 kon hij de hulp van de gemeente Sittard-Geleen en stichting Streetwise goed gebruiken. Om het hoofd boven water te houden en zijn nieuwe winkel voort te kunnen zetten. Nu zijn we drie jaar verder en gaat Dresses Boutique in de Voorstad in Sittard uitbreiden naar het naastgelegen filiaal. Zo ontstaat een jurkenwinkel van ruim 700 vierkante meter.

De 33-jarige Roman Rutjens is ondernemer die zijn kop boven het maaiveld durft uit te steken. Hij begon zijn eigen zaak in het coronajaar 2020. “Mensen vreesden dat ik failliet zou raken. Ze dachten dat er geen behoefte aan jurkjes zou zijn, omdat we door de lockdowns alleen maar binnen zaten. We konden niet eens shoppen, want de winkels waren dicht”, vertelt hij in de Limburger. “In Sittard en ver daarbuiten had je geen winkels die in deze niche. Ik richtte me op merken die op weinig plekken in Nederland te koop zijn, en op maten van heel klein tot wat forser. En ik gokte erop dat vrouwen, juist door corona, toch moeite wilden blijven doen om er leuk uit te blijven zien.”

Succesformule

In combinatie met een stijlvolle webshop, bleven de klanten maar komen, eerst online, daarna ook in zijn winkel. Dresses Boutique is een succesformule, waarvan de winkel nu dus twee keer zo groot wordt. Op 1 oktober is de opening van dit nieuwe gedeelte, dat volledig in dezelfde stijl als de originele winkel is gemaakt. Een groot en kleurrijk walhalla aan jurken in alle soorten, maten en vormen.

 

Bekijk hier een video die Roman maakte in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en stichting Streetwise.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.