Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Talloze duurzame tips & tricks voor ondernemers op Bright Festival

Van 11 tot en met 17 september centrum Geleen

Innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Daar draait het allemaal om tijdens het tweede Bright Festival dat van 11 t/m 17 september plaatsvindt in het centrum van Geleen.

Bright Festival gaat over de wondere wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Het meerdaagse programma biedt boeiende sprekers, interactieve workshops, fascinerende exposities. ‘Of je nu een natuurliefhebber, filmfanaat, escaperoom-enthousiasteling, een milieuactivist of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de toekomst in petto heeft’, meldt de website.’ Samen verkennen, leren en inspireren om een stralende toekomst voor iedereen te creëren. Bright Festival komt voort uit een krachtenbundeling van Stadslabs Sittard Geleen, DenimX en CHILL.

Ondernemersdag
Het centrum van Geleen staat dus geheel in teken van progressieve plannen. Op vrijdag 15 september kunnen ondernemers daarvan profiteren. Tijdens deze dag delen ondernemers hun inzichten, presenteren voorlopers op het gebied van duurzaamheid hun meest indrukwekkende producten. Ondernemers krijgen waardevolle tips, suggesties en inspiratie om hun eigen duurzame ontwikkeling te initiëren of te versnellen onder het thema ‘Ga voor circulair goud!’

En verder..
In de middag vormen de leegstaande panden in de binnenstad van Geleen het podium voor een circulaire tour in kleine groepjes langs de laatste duurzame ontwikkelingen van innovatieve ondernemers uit de regio. U kan direct in gesprek met de exposanten om vragen te stellen. De reacties van deelnemers van vorig jaar waren lovend over de directe contacten en 1-op-1 gesprekken tijdens de tour. Tijdens het nieuwe onderdeel, de Start-up Lane, tonen startups hun circulaire creaties aan het publiek.

Verlichte lezingen
Lezingen zijn er onder anderen van Fons Bisscheroux van HBI Bisscheroux in Geleen. De verlichtingsfabrikant is oud-winnaar (2019) van een Brilliant Business Award in de categorie Diamant, voor de meest innovatieve onderneming. Hij vertelt over de valkuilen waar ze overheen moesten springen op weg naar circulaire producten en processen. Ook verschijnen op het podium Ron Lambi (Manager Strategic Business Development binnen DSM Research), Huib van den Heuvel (CCO van Solarge) en Jan Holla (Leader Circular Economy in Europe bij Sabic). Yanick Dols is dagvoorzitter en verantwoordelijk voor het aantrekken van startups en scale-ups naar de Brightlands Smart Services Campus omgeving.

Aanmelden
Aanmelden voor de ondernemersdag van het Bright Festival 2023 kan hier. MKB Green Deal biedt de eerste 100 aanmeldingen een gratis entreeticket ter waarde van € 75,- aan. Gebruik bij het aanmelden dan de volgende vouchercode: BRIGHTMKBGREENDEAL

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.