Enthousiasme voor koken proef je overal terug
Ze is chef aan huis en biedt met haar cateringbedrijf Lekker van Wendie allerlei heerlijke culinaire diensten aan, van maaltijden op maat en bruiloften tot workshops en het maken van haar eigen streekproducten.
“Ik goed vangen wat iemand wil en lekker vindt”, vertelt Wendie in haar uitgebreide thuiskeuken in Stein. “Ik kom bij mensen thuis en ik probeer het helemaal naar smaak van de mensen in te richten. “Het liefst zo gevarieerd mogelijk met eerdere gangen en verrassend nieuwe smaken. Ik heb altijd wel gehouden van koken en zeker heel erg gehouden van lekker eten, maar ik was er niet professioneel mee bezig. Totdat we op vakantie gingen met vrienden. We zaten op een camping en ik had allemaal prepzakjes gemaakt met ingrediënten en kruiden. Ik merkte dat ik het gewoon heel leuk vond om voor andere mensen te koken. Dat enthousiasme probeer ik te vertalen inmijn gerechten en diensten.”
Streekproducten
Wendie laat zich graag inspireren door andere culturen, waarin het vaak de gewoonte is om veel langer in de keuken te staan en allerlei foefjes toe te passen om het eten nog lekkerder te maken. “Zo is ook mijn workshop Syrisch koken ontstaan. Daarin leer je dus de gerechten te maken die op een feest worden gemaakt in Syrië. En natuurlijk Syrische baklava. Ik maak trouwens ook allerlei productjes. Dat is eigenlijk ontstaan vanuit een eigen behoefte naar een combinatie van smaak en gezondheid. Zo maak ik zelf chillisaus en vlierbloesemsiroop. En dan maak ik het dus lekker van Wendie, want ik vind het wel heel erg leuk om het ‘eigen’ te maken.”
Bekijk hier de website van Lekker van Wendie.


