Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Helwig Kozijnen: Vakmanschap van familiebedrijf dat blijft innoveren

Slim en energieneutraal produceren

Met bijna 100 jaar vakmanschap, een volledig duurzaam productieproces en heel moderne technieken is Helwig Kozijnen één van de grootste producenten van houten kozijnen in Nederland. 

Bob Helwig is vereerd dat hij zichzelf de algemeen directeur mag noemen. Zijn team bestaande uit 100 collega’s vormt een een innovatieve en duurzame partner voor bouwondernemingen, woningverenigingen en particulieren in het hele land en daarbuiten. Bob Helwig: “We zijn veel meer dan een timmerfabriek. We denken mee in het hele traject, van voor tot achter. We zijn niet alleen een productielocatie, maar ook een engineeringskantoor en met Hermetico ook een uitvoeringskantoor, om zo nog meer ook buiten de fabriek te kunnen doen.”

Robots

Trainee Jander Helwig vult aan: “We hebben nu één van de nieuwste en beste machineparken van Nederland. Onze nieuwe spuiterij is uitgerust met spuitrobots en op het dak liggen vierduizend zonnepanelen. Daarbij hebben we een biomass-ketel, zodat we vrijwel energieneutraal werken.” 
Alle houten kozijnen worden gemaakt van plantagehout, wat wil zeggen dat er geen natuurlijke bossen gekapt worden. Een houtsoort die Helwig zelf introduceerde in de Nederlandse timmerindustrie. “Dat past bij ons bedrijf”, aldus Bob Helwig. “De hele Westelijke Mijnstreek heeft best een innovatief karakter, als je kijkt naar alles wat er rondom de Brightlands Campus gebeurt. Daar hebben we trouwens goede contacten mee.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.