Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Zo zit het echt met de TEK-regeling voor ondernemers

Aanvragen voor 2 oktober 2023

Mkb-ondernemingen, waarvan de energiekosten minimaal zeven procent uitmaken van de totale omzet, kunnen de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) aanvragen.

Hiermee krijgen ondernemers de kans om een deel van de gemaakte energiekosten tussen 1 november 2022 en 31 december 2023 terug te krijgen. Het gaat dan om verbruik van elektriciteit en gas. De maximumtegemoetkoming van de TEK-regeling bedraagt € 160.000. De subsidie wordt uitgekeerd op basis van werkelijk gebruik, niet op basis van gemaakte kosten. De hoogte van een eventuele te ontvangen tegemoetkoming hangt af van het feit of een bedrijf wel of niet als kleinverbruiker wordt aangemerkt, zonnepanelen heeft en of het boven of onder het energieplafond gebruikt. Voor de maximale tegemoetkoming wordt gerekend met € 2 per m3 gas en € 0,60 per kWh elektriciteit. Het voorschot wat u ontvangt bedraagt 35% van deze maximale tegemoetkoming.

Voorwaarden

Ondernemers dienen aan onderstaande  voorwaarden te voldoen om kans te maken om de tegemoetkoming. 

• Je onderneming is in Nederland gevestigd en staat met handelsnaam ingeschreven bij het handelsregister van de KvK.
• Je onderneming is uiterlijk op 31 december 2022 ingeschreven bij de KvK.
• Je onderneming voldoet aan de energie-intensiteitseis. Dit houdt in dat je totale verbruik (vast én variabel) vermenigvuldigd met de modelprijs 2022 van gas en elektriciteit minimaal 7% van de omzet van 2022 bedragen.
• Je hebt een zakelijk energiecontract welke op naam staat van je onderneming, vereniging of stichting.
• Je voldoet aan de Europese mkb-definitie.

Heeft u vragen die betrekking hebben op deze regio? Op deze pagina vindt u de telefoonnummers van bedrijvencontactfunctionarissen van alle gemeenten in de Westelijke Mijnstreek. Aanvragen voor de TEK-regeling moet uiterlijk 2 oktober 2023. Kijk voor informatie en het aanvragen van de TEK-regeling hier.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.