Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Beroepsonderwijs in de regio

Kennis is kracht

Het beroepsonderwijs in de Westelijke Mijnstreek is nauw verbonden met het bedrijfsleven. Samenwerking heeft hier prioriteit om de toenemende vraag naar arbeidskrachten het hoofd te bieden. In de grotere regio zijn er samenwerkingsverbanden met de grote kennisinstellingen Universiteit Maastricht, Open Universiteit Heerlen, Zuyd Hogeschool en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Met tientallen beroepsopleidingen en Maastricht en Heerlen naast de deur, is de Westelijke Mijnstreek een parel temidden van toonaangevend onderwijs. 

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool heeft 15.000 studenten,
vijftig opleidingen en twaalf vestigingen op drie locaties in Zuid-Limburg: Sittard, Heerlen en Maastricht. Een ambitieuze school in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals.
De locaties in Sittard, waaronder een vestiging in het moderne Ligne-gebouw in hartje Sittard, bieden deze  businessopleidingen aan:

Accountancy, Bedrijfseconomie, Business Studies, Commercieel Management, Commerciële Economie, Finance & Control, HBO-Rechten, Hogere Juridische Opleiding, Leraar Basisonderwijs, Master Personal Leadership in Innovation and Change, People and Business Management, Prebachelor voor vluchtelingen en Social Work.

Meer informatie: klik hier.

VISTA college

Vanuit de kracht van samenwerking Limburgse krachten voor morgen ontwikkelen. Dat is de missie van het VISTA college. De mbo-onderwijsinstelling is in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh. Deze schaalvergroting heeft de school in staat gesteld een breder portfolio te ontwikkelen met een gedifferentieerd en bij de regio passend aanbod te bieden, toegankelijk voor iedereen. In de groeiende economie van de Westelijke Mijnstreek wordt de behoefte aan goed geschoold en gekwalificeerd personeel op mbo-niveau steeds groter. Doorleren is daarmee de sociale zekerheid van de toekomst geworden. In de Westelijke Mijnstreek heeft het VISTA college locaties in Sittard (3), Beek (2), Born en op Maastricht Aachen Airport.

Gilde Zorgcollege en Fontys Hogeschool

De Westelijke Mijnstreek heeft naast een keur aan business- ook een gevarieerd aanbod aan andere opleidingen. 

Gilde Opleidingen heeft in Geleen het Zorgcollege gevestigd, waarvan de hoofdlocatie hetzelfde gebouw deelt met het Zuyderland ziekenhuis. Over samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs gesproken! 
Meer informatie: klik hier. 

Fontys Lerarenopleiding Sittard is samen met de hogeschool Pedagogiek en de Nieuwste Pabo gevestigd aan de Claessensstraat in Sittard naast de schouwburg. Alle hbo-opleidingen voor Onderwijs en Opvoeding onder één dak.
Meer informatie: klik hier.

Gevarieerd en veelbelovend

Er is in heel Nederland geen vergelijkingsmateriaal voor CHILL. Officieel geen onderwijsinstelling, maar CHILL is nauw verbonden met Zuyd Hogeschool, het Vista College en Universiteit Maastricht. Chemelot Innovation and Learning Labs verbinden onderwijs met bedrijfsleven. om vakinhoudelijk van elkaar te leren en met elkaar te kunnen innoveren. CHILL heeft een uniek speelveld gecreëerd voor ondernemers, docenten en studenten. Studenten van andere studierichtingen sluiten daarbij aan. Zij werken aan bedrijfsopdrachten, leren bedrijven kennen en vice versa. Zo ontstaan er relaties die jong talent nog steviger in onze regio verankeren en bouwen we aan de fundamenten van een circulaire samenleving.
Meer informatie: klik hier.

Voor leerwerkplekken: klik hier. 

Wellicht ook interessant…

Jouw vraag nog steeds onbeantwoord?

Stel je vraag aan onze servicedesk

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.