Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Zorginnovatie: Crdl laat mensen met vergevorderde dementie contact maken

Technologie wereldwijd gepatenteerd

Crdl is een innovatief bedrijf in Urmond en de naam van het unieke product waarmee mensen met dementie contact kunnen maken met hun dierbaren.

Ger Schuivens is de eigenaar van Crdl. Zijn zoon en zijn zakenpartner kregen het eerste idee voor het apparaat na een studie naar de capaciteiten van mensen met dementie. Ze richtten zich daarbij niet op wat de mensen niet meer konden, maar op wat ze nog wel allemaal konden doen. Daarbij speelt het auditieve geheugen een grote rol. Muziek en geluiden kunnen zelfs bij vergevorderde dementie het geheugen prikkelen en aanspreken.    

Aanraking

Schuivens: “Het is heel geavanceerde technologie die we ook gepatenteerd hebben, wereldwijd. Bijzonder is dat het ervoor zorgt dat het menselijk lichaam
eigenlijk in een muziekinstrument veranderd wordt. Door het feit dat je elkaar aanraakt en door de verschillende manieren van aanraken – dus bijvoorbeeld vasthouden, strelen of zachtjes tikken – zorgt het apparaat voor andere geluiden. Via het lichaam komen die uit de luidspreker en dat zorgt voor de herinnering en de herkenning van de geluiden en dat zorgt dat je weer contact met elkaar kunt maken.”

Bruikleen

Crdl is genomineerd voor een Brilliant Business Award in de categorie Diamant. “We voelen ons daar natuurlijk heel sterk door vereerd en we willen natuurlijk ook graag winnen. Dus we willen graag zoveel mogelijk vertegenwoordigers van zorginstellingen
in de Westelijke Mijnstreek uitnodigen om op 19 april aanwezig te zijn. Wij zullen ervoor zorgen dat onder al die deelnemers van zorginstellingen er één Crdl verloot wordt die jullie dan een jaar lang kosteloos mogen gebruiken.”

 

 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.