Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Zilveren jubileum markeert gezonde groei van opleider Acaleph

Investeren in vaste krachten draagt succes

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV in Geleen staat in het hele land bekend om zijn veiligheidsopleidingen. Van bedrijfshulpverlening en EHBO tot gasmeten en besturen van heftrucks en hoogwerkers.

Het bedrijf heeft 45 medewerkers vast in dienst, van wie 22 docenten. Acaleph geeft als familiebedrijf sterk de voorkeur aan werken met vaste krachten in plaats van freelancers en zzp’ers. Directeur Joey Nijsten legt uit: “Duurzame inzet van personeel hebben we hoog in het vaandel staan. We hebben veel geïnvesteerd in ons personeel met bijscholing en externe opleidingen. Ook hebben we alle lesmiddelen, foto- en videomateriaal in eigen hand en zijn niet afhankelijk van andere partijen.”

‘En route’

Acaleph is een schoolvoorbeeld van een kennisbedrijf. Jaarlijks voorziet de opleider 55.000 cursisten van scholing. Op de locatie in Geleen zijn acht leslokalen en diverse loodsen en buitenruimtes. Elke dag kunnen ruim honderd mensen worden ontvangen voor diverse trainingen. Brandbestrijding en natuurlijk het vuur doven wekken daarbij altijd de aandacht. Daarnaast zijn diverse docenten ‘en route’ om les te geven elders in het land.

Jubileum

Grote bedrijven in de Westelijke Mijnstreek; Chemelot, Sitech, lokale overheden en zorginstellingen. Allemaal klanten van Acaleph. De vader van Joey begon in 1998 met het bedrijf, omdat hij als veiligheidskundige te veel ongevallen had gezien die te voorkomen waren. In zijn visie zouden scholing en opleidingen veel narigheid kunnen voorkomen.

Een gouden greep. Met de touwtjes strak in handen en goed contact tussen directie en personeel is Acaleph gestaag gegroeid naar een top-3 speler in Nederland op het gebied van veiligheidsopleidingen. Op 29 september is het feest in huize Acaleph. Een groot personeelsfeest aan de vooravond van 1 oktober, de dag waarop 25 jaar geleden een succesverhaal begon, dat nog lang niet uit is.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.