Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Werkmarkt op Aviation Valley voor Oekraïense vluchtelingen

Lokale bedrijven krijgen eerste kans

Vidar organiseert in samenwerking met de BIZ Aviation Valley op vrijdag 27 januari een werkmarkt speciaal voor Oekraïense vluchtelingen.

Oekraïense vluchtelingen mogen zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk in Nederland. Dus ben je ondernemer en heb je openstaande vacatures? Kun je de hulp van vluchtelingen uit Oekraïne goed gebruiken? Wil je de vluchtelingen steunen door hen werk te bieden? Meld je dan als werkgever aan voor de werkmarkt. Bedrijven gevestigd op Aviation Valley krijgen als eerste de mogelijkheid zich in te schrijven. Hierna volgen bedrijven uit de omgeving.

Doelgroep is divers

Er wonen vanaf eind 2022 ongeveer 500 Oekraïense mannen, vrouwen en kinderen. Mensen zoeken werk in alle richtingen: logistiek, techniek, horeca, schoonmaak, productie en een enkeling administratief. De doelgroep is divers: van laaggeschoold productiewerk tot en met universitair opgeleid. Van alleen Oekraïens en Russisch sprekend tot en met vloeiend Engels. Tolken zijn aanwezig. Voorafgaand aan de werkmarkt geeft Vidar een korte inleiding. Ook wordt gezorgd voor (sta)tafels waar de deelnemende bedrijven hun stands kunnen opzetten en de werkzoekenden van de nodige informatie en enthousiasme kunnen voorzien. Ondernemers dienen zelf te zorgen voor (Engelstalige) informatie, banners, promotiemateriaal etc.

Aanmelden als werkgever

De markt is op vrijdag 27 januari van 12 tot 17 uur en vindt plaats op de opvanglocatie aan de Amerikalaan 52, Maastricht-Airport. Vanwege de beschikbare ruimte is het aantal stands beperkt. Ondernemers kunnen zich tot en met 15 januari aanmelden door te mailen naar stephan.dirix@sittard-geleen.nl

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.