Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Vlucht van elektrisch toestel markeert nieuw tijdperk voor gerenoveerd MAA

Grote stappen richting duurzame luchtvaart

De grootschalige renovatie van de start- en landingsbaan markeert het begin van een nieuw tijdperk bij Maastricht Aachen Airport.

De enorme klus die in detail is voorbereid vormt een nieuw fundament voor een toekomstbestendige luchthaven. Duurzaamheid en omgeving zijn twee doorslaggevende factoren. Gedurende de operatie gedaan door 250 arbeidskrachten werd 20.000 vierkante meter betonverharding opgebroken, 280.000 vierkante meter asfalt gefreesd en 57.000 ton asfalt verwijderd en vervoerd. Daarvan wordt 48.000 ton geschikt gemaakt voor hergebruik, terwijl 8.000 ton wordt hergebruikt als fundering. Er wordt 71.000 ton asfalt aangebracht op de start- en landingsbaan. Ook worden meer dan 1.000 lampen vervangen door ledverlichting, wordt er 100 kilometer nieuwe bedrading gelegd en komt er 15 kilometer aan nieuwe belijning.

Elektrische vlucht

Na maanden van planning, voorbereiding en uitvoering vond in het weekend van 1 en 2 juli de feestelijke heropening plaats. Het elektrische vliegtuig van de Fachhochschule Aachen voerde verschillende vluchten uit vanaf de luchthaven. Burgemeester Christine van Basten-Boddin was de eerste passagier. In de hangaar van het JetCenter ontmoetten bezoekers de crew van het elektrische vliegtuig en kon men een van de twee vliegtuigen van dichtbij bekijken. Prof. Dr. Günther Schuh van de RWTH Aachen, wetenschapper, ondernemer en gespecialiseerd in duurzame mobiliteitsoplossingen, gaf een blik in de toekomst van duurzame luchtvaart.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.