Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Vista College biedt binnenkort lessen in eigen Boeing 737

Voor diverse luchtvaartopleidingen

Vista College heeft voor de opleidingen Luchtvaarttechniek, Luchtvaartdienstverlening en Hospitality een oude Boeing 737 aangekocht. Het toestel krijgt een vaste plek in het Aviation Competence Centre op Maastricht Aachen Airport, waar de leerlingen het structureel onderhoud gaan verrichten.

Vista College heeft het toestel gekocht van het bedrijf AircraftMocX BV in Hoofddorp. Het toestel weegt tienduizenden kilo’s, is 28 meter lang en bijna 4 meter breed. Het transport van Hoofddorp naar Beek zal daarom een enorme operatie worden, meldt de Limburger. Wel zijn de vleugels en andere onderdelen al gedemonteerd. Om het toestel in de hangaar van Vista te kunnen plaatsen, moet een gedeelte van de achterwand eruit worden gehaald om een paar centimeter speling te krijgen. Dit is middels 3D-animaties voorbereid.

Collectie

Het vliegtuig diende voorheen als trainingsfaciliteit voor vliegmaatschappij Corendon. Nu wordt het voor Vista een mooie aanvulling op de inmiddels indrukwekkende collectie, met een gedeelte van een AWACS Boeing 707, het kleine passagierstoestel BAE 147, een Lynx-helikopter en een Jet Provost (een kleine straaljager). De prijs van het vliegtuig is niet bekend gemaakt.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

25-08

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 25 augustus. De tour duurt 2,5 uur...

25 augustus 2023 13:30
25-08

Tweede editie van Lagerhuis Rosa startschot van festival

Lagerhuis Rosa keert deze zomer terug voor een tweede editie, namelijk op vrijdag 25 augustus van 15:30 tot 19:00 uur in de spiege...

25 augustus 2023 15:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.