Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

VDL Nedcar kan tot maart 2024 auto’s voor BMW produceren

Contract met vier maanden verlengd

Tot 1 maart 2024 mag VDL Nedcar auto’s blijven produceren voor opdrachtgever BMW. Het contract is met vier maanden verlengd. Dat geeft de directie van VDL iets meer ademruimte om nieuwe opdrachtgevers te zoeken. 

De vierduizend werknemers hebben dat vrijdagochtend in Born te horen gekregen, meldt de Limburger. De reden voor de contractverlenging is ook bij VDL Nedcar onbekend, net zozeer het niet bekend is of een degelijke verlenging vaker kan voorkomen. Al met al ziet de Limburgse autoproducent dit als goed nieuws, met name de tijd die er meer beschikbaar is om een nieuwe bestemming voor de uitgebreide fabriek te vinden. 

Scenario’s

VDL Nedcar voorziet drie mogelijke toekomstscenario’s, waarbij de voorkeur uitgaat naar het huidige model, namelijk werken voor één grote opdrachtgever. Een tweede optie is als onafhankelijk autobouwer produceren voor meerdere, kleinere merken. In het derde scenario zou de fabriek zich kunnen ontwikkelen als centrum voor mobiliteit en innovatie. Denk hierbij aan autoproductie in kleine serie, innovaties op het gebied van elektrisch en zelfstandig rijden. 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.