Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Toolnation is duurzaam en vakkundig voorbeeld van succesformule

Europa koopt massaal bouwgereedschap online

Toolnation verkoopt online bouwgereedschap vanuit een hypermodern logistiek centrum aan de A2 in Beek. Eigenaren Raymond en Daniël Gelders waren pioniers toen ze vanuit de zaak van hun ouders, Dirks Machines in Beek, online hun eigen weg gingen.

Dat was vele jaren geleden. Toolnation is een enorm bedrijf geworden dat vrijwel alle bouwgereedschappen en machines verkoopt door heel Europa. Met duurzaamheid als drijfveer. Er zit geen plastic meer in de dozen. Alles wordt zo klein mogelijk verpakt met zo weinig mogelijk volumegewicht en dus zo weinig mogelijk CO2-uitstoot. 

Pionieren

Raymond Gelders: “In 1999 stond deze online branche nog in de kinderschoenen. Ik denk dat de eerste  concurrentie in 2007 of 2008 is gekomen. Wij zagen dat de vraag veranderde vanuit de markt.
De mensen wilden niet meer naar de winkels toe rijden. Die wilden toch veel sneller en efficiënter kunnen winkelen en wij dachten: als we die mensen nu de gelegenheid geven om een platform te bezoeken waar ze hun keuze kunnen maken, dan willen ze misschien ook kopen. En dat is gebleken.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.