Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Toevallige en waardevolle ontmoetingen aan de Rónj Taofel

Netwerken met start-ups uit de hele wereld

De Ronj Taofel is altijd een nieuw en gevarieerd gezelschap van ongeveer 50 gasten uit de (internationale) ondernemerswereld dat onder het genot van mooie gerechtjes, drankjes en muziek elkaar ontmoet en vaak voor het eerst met elkaar in gesprek gaat.

Door nieuwe connecties en toevallige ontmoetingen te stimuleren, verbindt het initiatief van onder meer Stadslabs Sittard-Geleen lokale ondernemers met de duizenden expats en zakenreizigers in Sittard-Geleen. Tijdens een culinaire avond zit je bij elke gang aan een andere tafel en ontmoet je telkens nieuwe professionals.

Verbinden

“Dat er aan het einde van de avond een hele hoop goede gesprekken hebben plaatsgevonden met mensen die je niet kent, dat is het doel”, zegt Rino Vincken. “We willen verbinden. Onze slogan is dan ook Join, Rotate and Connent.”

Toeval

Frank Schaap is directeur business development bij Chemelot. “Die ronde tafel vind ik een fantastisch initiatief. Ik heb ermee geëxperimenteerd. Op Chemelot geloven we echt in het concept van toevallige waardevolle ontmoetingen en ik heb er veel meegemaakt aan die ronde tafel in Sittard. De laatste keer met Jiry Funke van Fortuna Sittard en nu zijn we inmiddels sponsor. We hebben zojuist het contract weer verlengd voor het volgende seizoen.”

Duurzame doelen

Chemelot is bezig met een grote transitie om het eerste klimaatneutrale chemiepark van Europa te worden. Een enorme klus, aldus Schaap, waarbij initiatieven zoals de Rónj Taofel belangrijke succesfactoren zijn. “Het is belangrijk dat de omgeving – en dan echt iedereen – burgers, ondernemers, maar ook de ambtenaren van de gemeente, van de provincie. Dat ze begrijpen wat we willen doen, hoe uniek dat is en wat ervoor nodig is.We merken dat we daarin moeten investeren. We zijn begonnen met het organiseren van bustours voor buurtbewoners. Aan die ronde tafel ontmoet je allerlei mensen waar we dan praten over onze uitdagingen. Wat er allemaal bij komt kijken. Dit leidt tot gedeeld begrip en gedeelde trots. Alleen samen kunnen we het bereiken.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.