Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Teledoc: Afspraak met arts via beeldscherm

Bezoek aan ziekenhuis overbodig

Zuyderland maakt met de innovatie van Teledoc bezoekjes aan het ziekenhuis overbodig. Bewoners van zorgcentra hoeven voor een bezoek aan de geriater niet altijd meer weg van hun woonplek. Onder begeleiding van een verpleegkundige kan het contact met de dokter ook plaatsvinden via een videoverbinding.

Ook in andere omstandigheden kunnen verpleegkundigen sinds kort gebruik maken van deze mogelijkheid. Bijvoorbeeld als ze advies willen inwinnen van een specialist ouderengeneeskunde of huisarts.

Het apparaat heeft geïmplementeerde interactieve functies en kan allerlei metingen verrichten, zoals bloeddruk, saturatie. Er kan zelfs een volledige ECG, dus een hartfilmpje, gemaakt worden. Bij al die metingen door een verpleegkundige verricht, kan de arts meekijken, luisteren en ‘realtime’ de metingen beoordelen.  

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.