Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Starter: Made by Nic geeft textiel een tweede leven

Recycle en upcycle tot iets uniek en handgemaakt

Nicole Boessen-Knops maakt herinneringen in de vorm van kussens en tassen, gemaakt van kleding van dierbaren.  

Nicole is 35 jaar werkzaam geweest als mondhygiëniste. Ze heeft besloten haar passie te volgen. “Ik recycle en upcycle textiel tot iets moois en nieuws. Ik geef het een waardevol tweede leven. Iets unieks handgemaakt speciaal voor wie dan ook. Het is altijd spannend om uit te zoeken hoe je van een leren jas een tas kan maken. Dat vind ik altijd heel mooi om te mogen doen.”

Secuur

Nicole krijgt kleding gebracht of opgestuurd vanuit de hele provincie en daarbuiten. Kleding van mensen die zijn overleden of van kinderen die volwassen zijn geworden. “Laatst kreeg ik kleding uit Tilburg opgestuurd, of ik er een mooi kussen van kon maken. Ze had me opgezocht en waardeerde mijn stijl. Ik krijg mooie reacties. Mensen vinden er troost in als ik iets gemaakt heb en dat doet me goed. Ik ben een heel secure naaister en ik probeer altijd een persoonlijke touch aan een opdracht te geven.” 

Op madebynic.nl vindt u het portfolio en veel meer.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.