Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Primeur: Operatierobot helpt chirurg bij plaatsen knieprothese

Voor de eerste keer in Nederland

Het Orthopedisch Centrum van Zuyderland heeft een primeur. Voor de eerste keer in Nederland ondersteunt een operatierobot de chirurg bij het plaatsen van een knieprothese. 

 Het bijzondere van de zogenaamde ‘ROSA-robot’ is dat tijdens de operatie een 3D-plan van de knie wordt gemaakt. Hierin worden specifieke kenmerken meegenomen, zoals de sterkte van de knieband. Op basis van deze gegevens kan de orthopeed zeer nauwkeurig de operatie plannen en precies voldoende bot verwijderen om de nieuwe knie te plaatsen.

Betrouwbaar

De ROSA-robot onderscheidt zich door een grote betrouwbaarheid. Bijkomend voordeel is dat er voor de planning gebruik kan worden gemaakt van speciaal röntgenonderzoek. De patiënt wordt dus niet blootgesteld aan extra straling voor het maken van een CT scan, zoals dat bij veel andere beschikbare systemen wel het geval is. Hoe minder onnodige straling, hoe kleiner de kans op gezondheidsschade.

Onderzoek

De orthopeden verwachten met deze ontwikkelingen rond de robot de kniezorg in Zuyderland naar een nog hoger niveau te tillen. Om dit verder te beoordelen wordt er wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd om te zien of de robot van meerwaarde is, vergeleken met reeds bekende operatietechnieken.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.