Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Pop-up Café Chemelot open tijdens Week van Circulaire Economie

Bijna een eeuw industriële geschiedenis

Het tijdelijk bezoekerscentrum Café Chemelot opent op maandag 6 februari aan de Markt 35 in Geleen. Het is gedurende de Week van de Circulaire Economie tot en met 11 februari geopend.

Bezoekers kunnen terecht voor informatie over wat de 60 fabrieken op Chemelot maken, wat de bedrijven doen om de klimaatdoelen te halen en over de verduurzaming van de energie en grondstoffen waarmee Chemelot in 2050 circulair wil produceren.

Chemelot in huis

De producten die op Chemelot gemaakt worden, zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ze bepalen onze mate van welzijn en welvaart. Elk huishouden heeft zeker 300 kilo aan producten in huis waarvan de grondstoffen gemaakt zijn op Chemelot. Denk aan (sport)kleding, de verpakkingen die je voedsel langer vers houden, kunstmest, onderdelen van je mobiele telefoon, tv en auto. Naast de context van het chemisch industrieterrein, kom je hier meer te weten over de projecten die de omwenteling naar groene energie en grondstoffen concreet maken. “We nemen omwonenden en belangstellenden graag mee in de wereld van Chemelot”, zegt directeur Loek Radix. “Bovendien willen we graag vertellen, laten zien en ervaren hoe bedrijven op Chemelot werken aan de ontwikkeling van de circulaire economie. Wat betekent dat nu eigenlijk? Wat ga je daar concreet van merken in de toekomst? Hoe kun je er zelf aan bijdragen?”

Banenmotor

De combinatie van een industriepark en een campus telt 200 bedrijven en biedt werk en inkomen aan ongeveer 30.000 huishoudens met 8500 vaste medewerkers. Chemelot is diepgeworteld in Limburg en is de banenmotor van de regio. Je kunt letterlijk niet om de bedrijvigheid heen als je via de snelweg dwars door Limburg rijdt. Uit onderzoek blijkt dat veel Limburgers trots zijn op Chemelot en het mijnverleden.

Bustours

Café Chemelot is van 6 tot en met 11 februari geopend van 12 tot 17 uur. Het bezoekerscentrum met een knipoog naar het voormalige café dat nu M35 heet, is ook het vertrekpunt voor drie gratis rondleidingen per bus over het Chemelot industrieterrein. De bustours starten op dinsdag 7, woensdag 8 en vrijdag 10 februari om 13.30u met een presentatie, waarna de tour van een uur begint. klik hier voor meer info en inschrijven voor bustours. 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.