Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

OCI Nitrogen verdubbelt omzet en ziet winst verdrievoudigen

Door hoge stikstofprijzen en weinig graan

De Geleense kunstmestproducent OCI Nitrogen heeft in het tweede kwartaal de omzet zien verdubbelen naar 2,9 miljard dollar, terwijl de winst met 320% steeg naar 528 miljoen dollar.

OCI geeft in de Limburger een tweetal redenen voor de groei, namelijk de kleine graanvoorraden wereldwijd , waardoor de vraag naar kunstmest stijgt en de hoge gasprijzen in Europa, waardoor ook de prijs van stikstof historisch hoog is. 

Meer capaciteit

Om het hoofd te kunnen blijven bieden aan de stijgende vraag, breidt OCI de overslagcapaciteit van zijn terminal voor ammoniak in Rotterdam uit van 400.000 ton naar 1,2 miljoen ton in 2023.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.