Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Nieuwe technische beroepsopleiding in Sittard

Hoppenbrouwers opent eigen praktijkschool

Met de opening van het nieuwe, volledig verbouwde, pand van Hoppenbrouwers Sittard (voorheen Hatulek) aan de Nusterweg in Sittard is de Westelijke Mijnstreek een technische praktijkschool rijker.

De electro technisch dienstverlener uit Brabant gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat jonge medewerkers met het bedrijf kunnen meegroeien. Om meer jongeren voor een baan in de techniek te enthousiasmeren investeert het bedrijf in contact met scholen, snuffelstages en eigen vakkundige praktijkscholen met erkende bbl-opleidingen (beroeps begeleide leerweg).
Vestigingsleider Roy Rijks: “Met de opening van een eigen praktijkschool kunnen we iedereen met interesse in techniek zelf opleiden. Leerlingen doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract.” Op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan bbl’ers en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de sector. “Bovendien voorkomen we dat kennis en ontwikkeling stagneren.”

Doorgroeien

Burgemeester Verheijen is ook enthousiast: “Nergens in Limburg is de concentratie van bedrijventerreinen zo groot als in Sittard-Geleen. Hoppenbrouwers is een mooie toevoeging in onze regio die bekend staat als bruisende werkgeversomgeving.” De dienstverlener heeft veertig vestigingen in Nederland en nam Hatulek in 2020 over, waarna een grootscheepse verbouwing plaatsvond. Algemeen directeur Henny de Haas: Het nieuwe pand beslaat 3100 vierkante meters. Dat geeft ons de ruimte om te groeien, zowel voor de praktijkschool als uitbreiding van onze dienstverlening in deze regio.”

Hoewel zich in Sittard al een aantal leerlingen heeft aangemeld, is nog een aantal plekken beschikbaar.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.