Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Mijlpaal bij VDL Nedcar: miljoenste auto voor opdrachtgever BMW

In totaal bijna 6 miljoen auto's uit Born sinds 1967

Een prestatie van formaat noemt directeur John van Soerland het feit dat woensdag 15 juni de miljoenste auto voor opdrachtgever BMW Group is gebouwd.

“Een miljoen auto’s bouwen voor een premium merk als BMW zegt iets over het vakmanschap van onze medewerkers. Ze blinken uit in kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid”, zegt hij in de Limburger. Sinds de start in 1967 rolden ruim 5,7 miljoen auto’s in Born van de band. Voor BMW werden sinds 2014 vier modellen gemaakt: de MINI 3-deurs (sinds 2014), de MINI Cabrio (sinds 2015), de MINI Countryman (sinds 2016) en de BMW X1 (sinds 2017). Topjaar was 2018 waarin met de bouw van meer dan 200.000 auto’s een omzet van 3,5 miljard euro en een winst van ruim 40 miljoen euro werd behaald.

Perspectief

Hoewel de 4200 medewerkers terecht trots zijn op hun werk en de schitterende teamprestatie, hopen ze ook op een gezond toekomstperspectief. De opdracht voor het Beierse BMW loopt zeker nog een jaar, wellicht zelfs tot voorjaar 2024. Vakbond De Unie dringt aan op een vangnet: “Een goed sociaal plan, al is het maar voor het geval dat,” zo maakt Suat Koetloe zich sterk voor zijn achterban. “Want een sluitingsscenario is tot dusver niet aan de orde geweest.”

 De directie sprak woensdag, tijdens een feestelijk moment rondom de miljoenste BMW, de hoop uit op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven. Aan de medewerkers zal het niet liggen; zijn hebben Nedcar in hun DNA en bouwen graag nog jaren verder aan mobiliteit.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

29-06

Symposium: 10 jaar Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus bestaat 10 jaar. Dat gaat natuurlijk gepaard met enkele feestelijkheden, maar het is vooral vooruitkij...

29 juni 2022 12:30
29-06

Startersevent in Sittard voor Limburgse starters en zzp’ers

Het StartersCentrum houdt op woensdag 29 juni een groot startersevent voor alle Limburgers die willen beginnen of net zijn begonne...

29 juni 2022 19:00
07-07

Start je eigen bedrijf vanuit ww-uitkering

Het Starterscentrum organiseert gratis een interactieve Q & A bijeenkomst: Start eigen bedrijf met een WW-uitkering. De meetin...

7 juli 2022 09:30