Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Magische inkijk in de bordspellenwereld van De Dwalende Dwerg

Vrijdagse spellenavonden doorslaand succes

In de Dwalende Dwerg kun je heerlijk ronddwalen in de bordspellenwereld en meteen beginnen met spelen. 

“We willen graag een huiskamergevoel creëren”, vertelt Margo Kortekaas. “Je kan hier gewoon lekker binnenwandelen, een kopje koffie drinken en meteen natuurlijk een spelletje spelen. Ontmoeten vinden we belangrijk en dat gebeurt heel veel op onze spellenavond. Elke vrijdagavond is er spellenavond in de winkel. “En we hebben nog veel meer plannen”, zegt Margo. We wilden gewoon iets creëren en we merken nu dat we niet de enige zijn die dat zochten in de omgeving.”

Beek centrum

Het Brabantse echtpaar Margo en Sander Kortekaas verruilde heel graag hun provincie met Limburg. In Beek centrum zitten heel veel specialisten en zelfstandige ondernemers. Dat voel je. Bij de opening kwamen al heel veel andere ondernemers een bloemetje brengen of een chocolaatje. Gewoon om ons welkom te heten en omdat ze het zo leuk vonden. 

Ons-kent-ons

DDD begon als webshop en pop-up winkel in de Makado. Bij de opening van niuwe locatie aan de Markt in Beek stonden 150 mensen te wachten. “Er komen hier ook zoveel mensen gewoon wekelijks binnenwandelen om een praatje te maken, om even gewoon iets te laten zien wat ze zelf hebben gemaakt of hebben gespeeld. Dat ‘ons-kent-ons’ is precies wat we ook wilden creëren.” 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.