Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Maatwerk in duurzame aanpak met MKB Green Deal

Individueel maatwerk voor MKB-ondernemers

Het initiatief MKB Green Deal helpt ondernemers in deze onstuimige tijden met een nieuwe aanpak voor duurzaam ondernemen in Sittard-Geleen.

MKB Green Deal is tot stand gekomen door samenwerking van gemeente Sittard-Geleen, Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), Stadslabs Sittard Geleen, LIOF en de Rabobank. De initiatiefnemers gaan hun krachten bundelen om lokale MKB-ondernemers  individueel maatwerk te leveren in verduurzaming. Het is namelijk aangetoond dat bedrijven die duurzaam met hun toekomst bezig zijn, financieel beter presteren en beter reageren op de steeds sneller veranderende omgeving. Hier zit dan ook voor de initiatiefnemers de drive om de Green Deal voor de verduurzaming van de bedrijventerreinen te steunen.

Moeilijke omstandigheden

Veel ondernemers hebben niet de tijd en middelen om hun verdienmodel aan te passen aan de huidige omstandigheden. Denk maar aan het veranderend consumentengedrag, de digitalisering, stijgende (energie)prijzen, schaarste aan grondstoffen en het moeilijk vinden en behouden van personeel. Door de vele hulp die ondernemers krijgen aangeboden, zien ze door de bomen het bos niet meer.

Nieuwe aanpak

De behoefte van de MKB-ondernemer staat centraal in de nieuwe aanpak. Uniek is dat de MKB-ondernemer een sparringpartner krijgt die de taal van de ondernemer spreekt. Ook maakt die partner deel uit van netwerken die voor de MKB-ondernemer belangrijk zijn en heeft diegene toegang tot de Limburgse MKB-programma’s. Op die manier heeft de ondernemer een grotere kans op een succesvol verdienmodel. Dat verdienmodel past binnen de klimaat-neutrale, digitale samenleving van de toekomst.

Maatwerkbegeleiding

Na de zomervakantie begint de eerste groep MKB-ondernemers met de maatwerkbegeleiding. De ervaringen van die eerste groep, worden vervolgens gebruikt om nieuwe groepen ondernemers aan te spreken en te helpen. Het idee is dat de aanpak een succes wordt in de Westelijke Mijnstreek en uiteindelijk in heel Zuid-Limburg. De resultaten worden bovendien gedeeld met een aantal andere steden in Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

Op foto: Bert de Wit (Liof), Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Pascal Vandermeulen (Rabobank), Leon Klinkers (Stadslabs Sittard-Geleen) en Marcel Stukker (Bedrijven Sittard-Geleen)

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.