Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Lyvia biedt vele lokale zorgoplossingen met inzet studenten

Voor particulieren en organisaties met hulpvraag

Lyvia zet studenten in voor de ondersteuning van jongeren ouderen, met en zonder beperking. Dat kan in thuissituaties, op locatie bij een zorg- of onderwijsinstelling, of bij Lyvia Dagbesteding in Sittard. 

“In de Westelijke Mijnstreek, moet je niet onderschatten, zijn er toch echt wel heel veel opleidingen die studenten klaarstomen voor zorg en onderwijs. Denk aan Zuyd Hogeschool, Fontys, Gilde en Vista. Van al deze scholen werken studenten bij ons en lopen mensen stage”, zegt Astrid Ticheler. Samen met haar zoon Lars Houben runt ze het bedrijf. “We matchen op basis van de klik”, zegt Lars. “We zijn er ook voor organisaties met een hulpvraag, zoals scholen.”

Lyvia bestaat uit de bedrijfstakken Lyvia Helpt en Lyvia Dagebsteding, gelegen aan de Leyerbroekerweg 38 in Sittard. Lyvia wil jongeren verbinden met doelgroepen waar ze normaal niet mee in aanraking neerkomen. Een maatschappelijke ervaring laten delen. Jong en oud in zorginstellingen, in thuissituaties. Waar mensen veel behoefte hebben aan extra ondersteuning en extra hulp. Samen met collega Wim Ringens hebben Astrid en Lars het zelfs mogelijk gemaakt om voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel ondersteuning te kunnen bieden. 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.