Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Loonsverhoging van 3,75 procent voor werknemers Sabic

Minimaal tweeduizend euro bruto per jaar extra

Sabic Limburg heeft een nieuwe CAO en dat betekent een loonsverhoging van 3,75 procent voor alle medewerkers. 
 
Vijf vakbonden bereikten daarover een akkoord en leden stemden maandag in met de loonsverhoging en een minimum van 2.000 euro bruto op jaarbasis. Dit laatste komt voor de mensen in de laagste loonschalen neer op een verhoging van dik zes procent, meldt de Limburger. De nieuwe CAO heeft een looptijd voor bepaalde tijd, namelijk tot 1 juli 2023. De werknemer wil zich niet langer vastpinnen vanwege de huidige inflatie, onzekerheden op de wereldmarkten en de turbulente periode op Chemelot. Ongeveer 1400 werknemers vallen onder de cao Sabic Limburg.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-11

Seminar: Starten als zzp’er

Goed van start gaan als freelancer of zzp’er doe je met dit seminar van het Starterscentrum Limburg. Het is gratis voor alle...

30 november 2023 09:30
21-12

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

21 december 2023 09:30
12-01

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 januari.  De tour duurt 2,5 uu...

12 januari 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.