Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Lokale ondernemers bepalen mede uitvoering detailhandelsbeleid

Drukbezochte bijeenkomst met blik op toekomst

De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen, Beek en Stein) hebben op 26 februari samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belangrijke organisaties het startschot gegeven voor de uitvoering van het detailhandelsbeleid.

Samen aan de slag voor meer aantrekkelijke winkelgebieden, voor de kleine boodschap, het ‘shoppen’ en de grote aankopen. De afgelopen jaren is samen met de gemeente Beek en Stein hard gewerkt aan een nieuw detailhandelsbeleid voor de Westelijke Mijnstreek. Met als doel om de winkelgebieden toekomstbestendig te maken en een duidelijke detailhandelsstructuur te presenteren. Voor de inwoner, bezoeker, ondernemer en alle andere belangrijke betrokken organisaties. In december 2023 heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen het detailhandelsbeleid voor de Westelijke Mijnstreek vastgesteld. Nu is het tijd voor de volgende stap: een uitvoeringsplan. 

Gezamenlijke oplossing

Tijdens de startbijeenkomst op maandag 26 februari zijn verschillende belangrijke stakeholders uitgenodigd. Ondernemersverenigingen, verschillende betrokken ondernemers, vastgoedeigenaren, raadsleden en verschillende organisaties die ondernemers ondersteunen waren van de partij. In totaal zijn meer dan 90 personen aan de slag gegaan voor meer aantrekkelijke winkelgebieden in Sittard-Geleen. Eén van de vragen die centraal stonden: wat moet er volgens u gebeuren? In negen verschillende groepen is gesproken over onder andere het verminderen van leegstand, het versterken van het winkelaanbod in de centra, wijken en dorpskernen, het aantrekkelijker maken van de winkelgebieden voor inwoners en bezoekers van binnen én buitenland en zo de bezoekersaantallen te verhogen. 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.