Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Leerlingen Groenewald winnen wetenschapsaward met lijnvolgende robot

Lijn volgen en prima objecten ontwijken

Vera Vroemen en Jordy Gubbels, twee leerlingen van het Groenewald College in Stein, hebben een bijzondere, landelijke prijs gewonnen. Met hun robot Robocup wonnen ze een ScienceMakers Award in de categorie ‘Rescue Line’.

Tijdens de robotica uren na school, werd aan Vera en Jordy gevraagd om mee te doen aan de wedstrijd RoboCup Junior. Jongeren die aan deze competitie meedoen worden uitgedaagd om hun eigen robot te ontwerpen, bouwen en te programmeren. Daar draaiden de kleine techneuten hun handen niet voor om. Al snel kon hun robot perfect een zwarte lijn volgen en ook nog eens objecten ontwijken.

Echte vraagstukken

In het het Philips Stadion in Eindhoven kregen ze de award uit handen van voetballers Sávio Moreira da Oliveira, André Ramalho en televisiepresentator Dennis Weening. Veel verschillende wetenschaps- en techniekwedstrijden vinden plaats gedurende het hele jaar voor scholieren, zowel in binnen- als buitenland. De jonge onderzoekers gaan met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

01-10

Open dag Chemelot

Chemelot opent op zaterdag 1 oktober haar poorten voor omwonenden en geïnteresseerden.  Hier werken ruim 8100 medewerkers op een...

1 oktober 2022 10:30
05-10

Fikse korting voor mkb’ers op workshopreeks circulair ondernemen

Duurzame bedrijven groeien sneller, zijn aantrekkelijker voor werknemers en hebben een betere uitgangspositie in deze dynamische t...

5 oktober 2022 12:30