Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Lancering brilliantbusiness.nl

Startschot voor hét nieuwe ondernemersplatform

Wethouders Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Natascha Wingelaar (Stein), Jos Timmermans (Beekdaelen) en burgemeester Christine van Basten-Boddin hebben op woensdag 9 maart het startschot gegeven voor het volledig vernieuwde brilliantbusiness.nl

Dit platform werd eerder gebruikt om de Brilliant Business Awards te promoten, maar is nu in een geheel nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot hét ondernemersplatform van de Westelijke Mijnstreek.
Het is een platform van, voor en door schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Van mkb tot multinational en van zzp tot grootwinkelbedrijf.
Van de haven in Stein, tot Aviation Valley en van Chemelot tot De Breinder.

Hier delen we het laatste nieuws, events, nieuwe mogelijkheden en kansen en geven we een kijkje achter de schermen. Brilliant Business laat zien dat de Westelijke Mijnstreek een economische hotspot is met een waanzinnig potentieel, een ongelofelijke innovatieve kracht en een uitmuntende logistiek. Een economisch cluster waar in Zuid-Limburg hét geld wordt verdiend, maar liefst 5 procent van het BNP.

Het platform laat tevens zien hoe goed het vestigingsklimaat in de Westelijke Mijnstreek is. Hoe goed het hier wonen, werken en leren is. Daarmee zijn we een aantrekkelijke regio voor ondernemers en arbeidskrachten. Via het platform bieden we ook onze uitdagingen uit hoofd. Zoals het werven van gespecialiseerd personeel in de techniek, de zorg maar bijvoorbeeld ook de luchtverkeersleiding. Dit doen we door de weg te wijzen naar bijvoorbeeld het werkgeversservicepunt, maar ook door het promoten van aantrekkelijke leer-werktrajecten.

 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.