Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Investeren en innoveren hand in hand bij Stef en Luuk de Win van Nedlin

Gebouw vol automatisering en energiebesparing

Nedlin in Elsloo is de wasserij van de toekomst. Een uniek project in de wereld, waarbij elk deel van het wasproces onderzocht en opnieuw uitgevonden is.

Een wasserij als Nedlin is nog nooit gebouwd. Het industriële wasproces is opnieuw uitgevonden met behulp van automatisering, ontworpen machines, intelligente oplossingen, energiebesparing en een eigen waterzuiveringsinstallatie. “Eigenlijk doen we al 70 jaar niets anders dan onszelf steeds weer opnieuw uitvinden”, vertelt Stef de Win. Bij hem en zijn broer Luuk heeft innovatie altijd in het DNA gezeten. “Het spel tussen machine, mens, hardware en software is buitengewoon complex en dat is wat hier samenkomt. We hebben veel geautomatiseerd. Het werk is veranderd, het is schoner, lichter en veiliger geworden.” 

Familiebedrijf 

Vanuit de wasserij in Elsloo verzorg het familiebedrijf al 70 jaar het linnen en de kleding voor Cure & Care-organisaties in Nederland en België. Het zet vol in op duurzame en maatschappelijke innovatie. Nedlin heeft geprobeerd een nieuwe standaard te zetten op het gebied van duurzaamheid. “We hebben eigenlijk alle moderne technieken die we konden vinden, samengebracht en hebben daarmee onze co2-uitstoot met 45 verlaagd”, zegt Luuk de Win. “We streven ernaar onze ecologische voetafdruk door de ontwikkeling en inzet van slimme, efficiënte techniek te minimaliseren. Dit doen we samen met onze leveranciers, medewerkers, klanten en andere betrokkenen.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.