Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Infrastructuur en vestigingsklimaat zorgen voor duurzame ontwikkelingen in Schinnen

Martijn Driessen van Bike Limburg (links) met een van hun lichte, elektrische fiets en wethouder Jan Hermans van de gemeente Beekdaelen (rechts) met de opvallende, blauwe Arriva deelfiets.

Foto: Katja Waltmans

Economische groei gaat hand in hand met groen

De gemeente Beekdaelen heeft sinds de fusie flink geïnvesteerd in de optimalisatie van wandel- en fietsverbindingen. De Beekdaelenroute en de toekomstige Leisure Lane zijn ontstaan vanuit de wens om langzame verkeersverbindingen te leggen tussen de kernen van Beekdaelen, alsook de omringende, meer stedelijke, gebieden. Het blijkt mooie initiatieven aan te trekken op gebied van duurzaam vervoer en leidt ook tot samenwerkingen tussen bedrijven.


Arriva, aanbieder van regionaal openbaar vervoer, zet zijn Arriva Deelfiets in op treinstation Schinnen, zodat ook het laatste stukje richting het natuurgebied in Thull per openbaar vervoer mogelijk is. Particulier verhuurbedrijf Bike Limburg (elektrische fietsen en scooters voor recreatieve doeleinden) opende recent een vestiging op bedrijventerrein de Breinder in Schinnen. Wethouder Jan Hermans is blij met deze ontwikkelingen. “Wij bieden de infrastructuur en een goed vestigingsklimaat. Het is prachtig om te zien dat deze ontwikkelingen op hun beurt weer de (horeca-)bedrijven in onze regio versterken.”

Last Mile

In Schinnen wordt een vervoersfaciliteit geboden met de Arriva Deelfiets. Een systeem dat in Maastricht zeer succesvol is en nu in Beekdaelen zijn eerste uitbreiding aangaat buiten onze hoofdstad. “In Limburg zijn wij de enige aanbieder van regionaal openbaar vervoer en het is onze missie om ervoor te zorgen dat de reiziger met Arriva tot op de plaats van bestemming kan komen. Ook daar waar geen bus of trein rijdt”, vertelt Gerbrand van den Eeckhout van Arriva. “Om ook die Last Mile te kunnen reizen bieden we onze opvallende, blauwe Arriva Deelfiets aan. Een normale fiets, zonder elektrische ondersteuning, maar voorzien van een bagagesteun, zodat een (reis-)tas makkelijk mee kan. De deelfiets kan eenvoudig, met hulp van de glimble app, worden gehuurd die veel reizigers al hebben om hun trein- of busreis te boeken.” In Maastricht gaat het vooral om stadsverkeer, daarom is het een fiets zonder ondersteuning en dat is in deze toepassing voldoende. De Alfa Brouwerij zocht mogelijkheden om reizigers vanaf station Schinnen tot bij hen te krijgen en benaderde Arriva hiervoor. “We vonden het een mooie uitdaging en de Leisure Lane leent zich uitstekend voor onze deelfiets, want de route vanaf het station naar de Alfa brouwerij is vlak.”

Moderne en lichte e-bikes voor recreatief gebruik

Naast dit private bedrijf werd ook het particuliere Bike Limburg, van de broers Han en Martijn Driessen, aangetrokken door de recreatieve mogelijkheden, het vestigingsklimaat en de goede infrastructuur van Beekdaelen. Het bedrijf verhuurt elektrische fietsen en scooters, en zelfs elektrische choppers. Bike Limburg is al dertien jaar een begrip in het Heuvelland. De nieuwe vestiging op de Breinder in Schinnen ligt op een steenworp afstand van de Alfa brouwerij. “We ontdekken steeds meer wat deze jonge gemeente te bieden heeft.” Met de Alfa brouwerij had het tweetal direct sterke connectie. De brouwerij was enerzijds op zoek naar partners die aanvullende diensten kunnen leveren en anderzijds naar mogelijkheden om het aantal auto’s richting hun bedrijf te reduceren. “Wij hebben een ruime parkeerplaats net buiten het centrum van Schinnen. Met onze duurzame vervoersmiddelen sta je in no-time middenin de natuur. Samenwerking met partners is belangrijk, want het verlengt de beleving en houdt de mensen langer in de regio.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.