Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Hoogveld is de slimste en meest duurzame wijk van Sittard

Samenwerking als drijvende kracht

Hoogveld staat bekend als slimste en meest duurzame wijk van Sittard. Dat is niet voor niks. De wijk is volledig gasloos, heeft een geweldige afwatering, fraaie faciliteiten en veel groen. Ook werken bewoners goed samen met onderwijs en overheden.

“Je woont hier gewoon ideaal”, zegt Cor Verhees, bewoner en coördinator van het buurtpreventieteam. Als vrijwilliger zet hij zich samen met een team van negen andere bewoners in voor de veiligheid van de wijk. “Overlast is behoorlijk afgenomen. Diefstallen en inbraken zie je hier zelden. Hoogveld is kindvriendelijk, veilig en divers.”

Petra de Boer verhuisde van Heerlen naar Hoogveld: “De ligging is perfect; vlakbij uitvalswegen. Het is een heel jonge en spannende wijk met veel verschillende woningen. Er is goed nagedacht over deze wijk, niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua beleving. Er is een vijver middenin de wijk waar in de winter wordt geschaatst. Het park ‘Hof van Onthaasting’ is groot, schitterend en wordt perfect onderhouden. We hebben een huisartsenpraktijk, twee fysiotherapiepraktijken, alle winkels op loopafstand en een zorgcentrum met aanleunflats en een restaurant.”

Visie

Ilona Beaumont is directeur van IKC Loedoes. Die school lag er eerder dan de meeste woningen in de wijk. “Kinderen kunnen hier terecht van 0 tot 12 jaar dus dat is ideaal voor gezinnen. We werken samen met de gemeente Sittard-Geleen aan een nieuwe visie voor stadsdeel West. Daarbij werken we samen met vele partners, zoals Hoogstaete, Trevianum, Vista College, Hogeschool Zuyd, bedrijventerreinen, bewoners van de flats in Limbrichterveld en bewoners van Hoogveld. We bundelen onze krachten voor goede leefbaarheid en duurzaamheid. We hebben leuke verenigingen, een theehuis, geweldige voorzieningen en hier kunnen kinderen nog vrij op straat spelen. Ideaal voor jonge gezinnen.”

Upcoming events

Altijd iets te beleven

25-08

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 25 augustus. De tour duurt 2,5 uur...

25 augustus 2023 13:30
25-08

Tweede editie van Lagerhuis Rosa startschot van festival

Lagerhuis Rosa keert deze zomer terug voor een tweede editie, namelijk op vrijdag 25 augustus van 15:30 tot 19:00 uur in de spiege...

25 augustus 2023 15:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.