Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Hoe Polyscope op Chemelot wereldspeler werd

Duizenden toepassingen van 'special chemicals'

Polyscope is een fabriek op Chemelot die kunststof korrels, zogenaamde  ‘special chemicals’ produceert voor allerlei toepassingen, zoals lcd-schermen, mobiele telefoons en onderdelen van auto’s. Het bedrijf heeft na jaren experimenteren, polymeren en innoveren een toppositie op de wereldmarkt bereikt. Roel Jolling is uitgeroepen tot Plant Manager van het jaar 2022 en geeft een rondleiding door de unieke fabriek.

Polyscope is een polymerisatiefabriek, wat betekent dat het kunststof produceert. Naar wens van de klant kan het bedrijf de eigenschappen van de kunststof precies aanpassen. De fabriek op Chemelot is de enige ter wereld die in staat is alle varianten van deze speciale kunststoffen te maken produceren. 

DSM-historie

Polyscope is opgericht in 2006, maar de fabriek is begin jaren negentig gebouwd door DSM. Eind jaren negentig ging DSM strategisch een andere richting uit en werd de fabriek geconserveerd. Het had weinig gescheeld of de fabriek was al gesloopt. “De herstart van de fabriek was zwaar”, zegt Jolling. “We hadden wel een fabriek, maar we wisten niet hoe we er kunststof uit konden krijgen. We hadden ook geen klanten. Dus in die twee zaken hebben we heel veel tijd geïnvesteerd.”

Wereldleider

Sinds 2010 heeft Polyscope de richting gekozen van de speciale kunststoffen en niet de bulkplastics, zoals DSM dat altijd had gedaan. Ruim tien jaar later is het bedrijf wereldspeler op dat vlak. Dit jaar is het bedrijf overgenomen door de Amerikaanse chemiereus Vertellus, zodat de positie als wereldleider in het produceren van ‘special chemicals’ nog meer is verstevigd.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.