Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Groenewald voorloper door integrale aanpak problemen en samenwerking met OU

Bijles aan personeel om emoties te reguleren

Leerlingen motiveren, emoties reguleren en leefstijl verbeteren. Samen met de Open Universiteit gaat de middelbare school Groenewald in Stein het personeel twee jaar lang bijscholen.

Dat traject voor alle 130 medewerkers is deze week aangevangen. In de Limburger zegt docent aardrijkskunde Evelien van Gerwen: “Leerlingen liepen vast. Al langere tijd, maar corona maakte dat extra zichtbaar. Strategieën om dat tegen te gaan waren er, maar elke leraar sprak daarin zijn eigen taal. Nu willen we komen tot een structurele en coherente aanpak. We hadden wel een mentoruur, maar dat was meer overkoepelend van aard en niet vakgericht.”

Sessies

In tien sessies verdeeld over twee jaar gaat een team van de Open Universiteit het personeel van Groenewald leren emoties te reguleren, waarbij motivatie, hersenwerking en leefstijl sleutelwoorden zijn. Renate de Groot is hoogleraar Biopsychologie aan de OU: “Onderwijs is topsport. En iedere topsporter heeft een mental coach. Leren gaat niet vanzelf. Het is afhankelijk van welbevinden, levensstijl, motivatie en de cognitieve ontwikkeling van een kind. Bij wie niet lekker in zijn of haar vel zit, komen effectieve leerstrategieën ook niet binnen.” Doordat Groenewald de problematiek van de leerlingen integraal probeert aan te pakken, noemt hoogleraar De Groot de school een absolute voorloper.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.