Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Groen licht voor grote renovatie van sportcomplex Glanerbrook in Geleen

Bouwwerkzaamheden in voorjaar van start

De grootschalige renovatie van multifunctioneel sport- en recreatiecomplex Glanerbrook in Geleen wordt in verschillende fasen uitgevoerd. De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor het eerste deel van de vernieuwing.

Per direct investeert de gemeente 52 miljoen euro in dringend noodzakelijke en energiebesparende renovaties, meldt de Limburger. Zo worden de sporthallen onder handen genomen, het overdekt zwembad en de ijs(hockey)hal. Als aan het einde van 2022 alle seinen op groen komen te staan, gaan de bouwwerkzaamheden komend voorjaar van start.

Euregionale functies

De gemeenteraad gaat volgend jaar nog in conclaaf of er 20 miljoen euro aan extra geld vrijgemaakt wordt voor uitbreiding van Glanerbrook met enkele nieuwe (eu)regionale functies. Dat houdt in de bouw van een vijftigmeterbad met tribunes, de overkapping van de bestaande buitenschaatsbaan en vernieuwing van installaties en wielerbaan. Diverse fracties in de gemeenteraad willen echter eerst alle mogelijke gegevens op tafel krijgen, zoals onderzoeken van de Rekenkamer en mogelijkheden op provinciale en Europese subsidies.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.