Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Goedkoop bouwen doe je in Beekdaelen

Lage kosten voor bouwvergunning

De gemeente Beekdaelen is na Roermond de goedkoopste gemeente van Limburg wat betreft kosten voor een bouwvergunning. 

Op een bouwsom van 10.000 euro betaal je in Beekdaelen slechts 240 euro, terwijl dat in andere gemeenten kan oplopen tot boven 600 euro. Landelijk zijn deze kosten afgelopen jaar met gemiddeld 100 euro gestegen, blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Opmerkelijk daarbij is dat elke gemeente zijn eigen kostenberekening hanteert. Soms worden daarbij alleen de kosten voor de ambtenaar doorberekent, terwijl andere gemeenten vrijwel alle kosten, zoals receptie en kantoorgebouwen, doorberekenen. De VEH vraagt minister Hugo de Jonge dan ook om prijsstijgingen in de hand te houden en gemeentelijke berekeningen gelijk te hanteren. In Limburg is de prijsstijging in de gemeente Leudal het grootst met ruim 27 procent. In de gemeente Heerlen is een bouwvergunning het duurst met ruim 620 voor een verbouwing van 10.000 euro. 

 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.