Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Gepla introduceert revolutionair systeem voor duurzame woningbouw

Geen energiekosten door ActiveWarmth

Afbouwbedrijf Gepla uit Elsloo heeft met ActiveWarmth een innovatief en revolutionair systeem voor de verduurzaming van woningbouw ontwikkeld. Gepla is met enkele andere internationale partijen al vanaf de start bij de ontwikkeling betrokken.

ActiveWarmth is bij uitstek geschikt voor de renovatie van oudere woningen en voor de transformatie van vastgoed (winkels en kantoren) naar bijvoorbeeld appartementen. Het unieke aan ActiveWarmth is dat het gelijktijdig isoleert en verwarmt. En echt verduurzamen begint uiteraard bij isoleren. Hierdoor bespaar je namelijk al veel energie. De verwarming werkt op elektriciteit en daarmee kunnen woningen van het gas af en zijn ze klaar voor de toekomst. Die elektriciteit wordt uiteraard opgewekt door zonnepanelen. 

Bewegingssensor

Hoe werkt het systeem nou? In iedere ruimte is een thermostaat met bewegingssensor en deze schakelt pas in zodra het nodig is. Door de snelle opwarmtijd voel je in 15 minuten al de stralingswarmte. Uiteraard is dat ook helemaal naar wens instelbaar. In de wanden zit op een aantal plaatsen een onzichtbaar polymeer verwarmingselement. Dat terwijl wanden met alles afgewerkt kunnen worden, zoals latex, verf, behang en zelfs tegels. 

Geen maandlasten

ActiveWarmth is energiezuinig en met gebruik van zonnepanelen is zelfs nul op de meter mogelijk. Dus geen maandlasten. Door het gebruik van metalstud wanden is ook geluidsisolatie aanzienlijk verbeterd. Daarbij is er gedurende dertig jaar geen onderhoud nodig. Alle bouwwerkzaamheden vinden binnen in de woning plaats, zodat er (bij bijvoorbeeld gespikkeld bezit, dus naast elkaar gelegen huur- en koopwoningen) geen verschil is tussen de verduurzaamde woning en de naastliggende woningen. Mutaties van corporatiewoningen zijn dan ook het perfecte moment voor onze werkzaamheden.

 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

12-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 12 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

12 juli 2024 13:30
26-07

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 26 juli.  De tour duurt 2,5 uur e...

26 juli 2024 13:30
22-08

Webinar: Expeditie Ondernemerschap voor starters

Expeditie Ondernemerschap is een gratis en inzichtelijk webinar gericht op startende ondernemers en georganiseerd door het Starter...

22 augustus 2024 09:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.