Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Extra ruimte voor bedrijven op bestaande bedrijventerreinen

Nog 65 hectare in Westelijke Mijnstreek

De gemeenten van de Westelijke Mijnstreek gaan extra vestigingslocaties voor bedrijven realiseren. De huidige bedrijventerreinen lijken vol, maar toch is er nog volop plek.

Op de bedrijventerreinen in Sittard-Geleen, Beek en Stein lijkt het erop dat er bijna geen ruimte meer is voor nieuwe bedrijfsvestigingen. Toch is er nog steeds behoefte aan vestigingslocaties voor bedrijven. In 2021 hebben de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein een onderzoek laten uitvoeren naar de behoefte aan extra vestigingslocaties op bedrijventerreinen en kantoorlocaties in de Westelijke Mijnstreek. Die resultaten laten zien dat er (naar schatting) behoefte is aan tussen de 26 en 62 hectare extra vestigingslocaties in de regio. De volgende locaties zijn onderzocht:

Sittard

 • Handelscentrum Bergerweg
 • Kantorenpark Sittard
 • Industriepark Noord
 • Bedrijvenstad Fortuna
 • Ijzeren Brug

Geleen

 • Mauritspark
 • Groenseykerstraat
 • Krawinkel
 • Businesspark Geleen
 • Kampstraat

Born

 • Sluisweg
 • Holtum-Noord I

Daarnaast laat het onderzoek zien dat er kansen zijn voor de verbetering van kwaliteit en verduurzaming.

Onderzoek extra ruimte

De gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein hebben op basis van het eerste onderzoek een verdiepingsslag laten maken. Gerenommeerd adviesbureau Ecorys heeft hierbij onderzocht welke extra ruimte er daadwerkelijk vrijgemaakt kan worden op de bestaande bedrijventerreinen in de Westelijke Mijnstreek. Dit onderzoek laat zien dat er in totaal nog 65 hectare extra ruimte beschikbaar is binnen de Westelijke Mijnstreek. 

Plan van aanpak

De grote hoeveelheid mogelijke extra ruimte biedt een mooi toekomstperspectief voor gemeenten en ondernemers. Gemeenten gaan de komende periode onderzoeken welke locaties een grote kans hebben om te verbeteren of veranderen. De impact van de benodigde ingrepen zoals de sloop, het bouwrijp maken of wijzigen van de bestemming (het doel van de locatie) zijn daarbij belangrijk. Net als de samenwerking met eigenaren en belanghebbenden.

Upcoming events

Altijd iets te beleven

30-05

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

30 mei 2024 13:30
31-05

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 31 mei.  De tour duurt 2,5 uu...

31 mei 2024 13:30
11-06

Seminar: Business plan

Het Starterscentrum Limburg organiseert op 11 juni om 13.30 in Maastricht het seminar Business Plan schrijven. Het is gratis voor ...

11 juni 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.