Skip to content

Ontdek

In Brilliant Business werken we samen aan schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek. Dat is waar we voor staan en waar we voor gaan.

Voor jou

Wil je een bedrijf starten of je onderneming uitbreiden? Zoek je werk? Ben je nieuwsgierig naar opleidingsmogelijkheden? Dan ben je op de juiste plek. Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Actueel

Hier vind je actuele informatie over het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek, innovaties, nieuwe vacatures, aankomende events en meer. Aan de meest in het oog springende bedrijven reiken wij jaarlijks de Brilliant Business Awards uit.

Expertise van Wehrung Architecten is grote juwelen van techniek ontwerpen

Zwembaden en sporthallen door het hele land

Wehrung Architecten opereert landelijk en dat heeft te maken de expertise: het ontwerpen van zwaar belaste gebouwen met veel techniek erin, zoals sporthallen en zwembaden.  

“Dat doen we door het hele land”, vertelt eigenaar Jerome Paumen, “maar het is altijd fijn om weer terug te zijn in die vertrouwde Westelijke Mijnstreek en de pen weer ter hand te nemen.” Wehrung Architecten doet vanalles. Je kan het zo gek niet bedenken. Sporthallen, sportcomplexen, huizen, stadscentra, duurzame leembouw in Zuid-Amerika met alle technische snufjes erop en eraan. Momenteel is in deze regio een groot project de renovatie van de Paterskerk in Geleen tot gezondheidscentrum. Bijzonder is dat Wehrung Architecten ook vrijwillig gebouwen of monumenten ontwerpt ion de regio, zoals het vliegeniersmonument in Beek.

Westelijke Mijnstreek

Paumen heeft veel op met deze regio. Hij studeerde er zelfs op af. “De oorsprong van die Westelijke Mijnstreek begint eigenlijk in 1910 bij de vondst van de eerste steenkool met de Maurits. Als je dan ziet hoe snel dat gebied per 10 jaar gewoon uitdijt. Zowel enerzijds qua industrie en anderzijds met omliggend de mijnwerkerskolonie. Dat resulteert in het gebied zoals we dat nu kennen, een soort grote stad met een centrum dat niet toegankelijk is, omdat het overheerst wordt door industrie. Dat vind ik zo fascinerend aan deze regio waarin we al 40 jaar lang projecten hebben gerealiseerd.” 

Upcoming events

Altijd iets te beleven

10-04

Uitreiking van de Brilliant Business Awards 2024

Op 10 april 2024 vindt in het Fortunastadion in  Sittard de vijfde editie van de Brilliant Business Awards plaats. Hét onderneme...

10 april 2024 19:00
11-04

Seminar: Goede start met de Belastingdienst

Elke ondernemer krijgt te maken met de Belastingdienst en basiskennis over belastingen is essentieel voor elke starter en zzp̵...

11 april 2024 13:30
19-04

Bustour voor bezoekers Chemelot terrein

Chemelot zet de poorten weer open voor een populaire bustour op het industrieterrein op vrijdag 19 april.  De tour duurt 2,5 uur ...

19 april 2024 13:30

Bedankt voor je nominatie!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met daarin meer informatie over het nominatieproces. Houd onze social media kanalen in de gaten voor alle nieuws over de Brilliant Business Awards 2023.